Annonse

Filminfo og video

The Muppets

The Muppets

Karakter

4 
Walter, en muppet, bor sammen med sin menneskebror Gary (Jason Segel). I sin ungdom fikk de opp øynene for ”The Muppet Show”. Spesielt Walter tok dette til sitt hjerte, og hele livet til hans preges på sett og vis av ”The Muppet Show”. Rommet hans er innredet med Muppet-ting overalt, og den velkjente frosken Kermit er helten hans. Gary og kjæresten Mary skal til Los Angeles for å feire at de har vært sammen i ti år, og Walter får bli med slik at han kan dra til Muppets Studios.

Walter er i ekstase, og gleder seg stort til å endelig kunne nærme seg det han forguder aller mest, men den guidede turen i Muppet Studios blir noe helt annet enn han hadde forventet. Det de møter er en nedgrodd, gammel og nokså folketom plass med en uengasjert guide. Det er på denne guidede turen Walter overhører hvordan det planlegges at en oljebaron skal kjøpe opp Muppet Studios for å ødelegge alt sammen, og grave etter olje på tomta. Han får også rede på at kun hvis muppetene klarer å gi ham 10 millioner dollar, skal de få beholde sine gamle innspillingsstudioer. Med denne informasjonen starter hele eventyret. Walter innlemmer Mary og Gary i det han har hørt, og jakten på alle muppetene fra ”The Muppets Show” starter. Med plan om en gjenforening av muppetene, og et show som skal dra i havn 10 millioner dollar starter ferden.

Pågangsmotet er stort, og de humoristiske poengene slår til tider svært godt an. Man kan ikke annet enn humre. Dette er en film for både små og store, men eneste minus for de minste må vel være at det ikke er noe norsk dubbing av denne filmen. Med musikalske innslag gir ”The Muppets” meg som seer en god følelse. Personlig tror jeg at jeg kanskje er litt for ung til å forstå hele denne muppet-verdenen. Hvordan muppeter og mennesker lever side om side skaper en del forvirring til å begynne med, men etter hvert framstår nettopp dette som helt naturlig, og jeg er med. Den nostalgiske følelsen som sikkert mange får av denne filmen, er jeg også for ung til å oppleve, og jeg tror nok de som virkelig har opplevd muppetene på nært hold før, vil sette svært stor pris på denne filmen. Lyddesignet rundt sangnumrene i filmen er imponerende. Man slipper å irritere seg over dårlig synkronisering eller lignende, og lyden virker samkjørt med omgivelsene. Dette gjør meg som seer enda mer avslappet og dratt med i historien.

De helt store øyeblikkene, overraskelsene og høydepunktene lar vente på seg, men ”The Muppets” er en film med stort hjerte. Jeg tror det norske publikum vil like filmen. I tillegg kan jeg se for meg at DVD/Blu-ray-utgivelsen av ”The Muppets” kan bli ekstra populær her i Norge, da filmen aldri har blitt vist på kino her før, og derfor vises i Norge for første gang ved denne utgivelsen. Filmen har mye å gi, kan favne et bredt publikum og står opp og kjemper for de gode verdiene her i verden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse