Annonse
Snow white and the huntsman

Karakter

4 
Snøhvit mister alt hun bryr seg opp og sitter igjen med en kald stemor som frykter hennes skjønnhet såpass at hun låser henne inne i et tårn til hun når voksen alder. Dette fordi et speil sier at det kun finnes en som kommer til å bli mer vakker enn henne, og som kan ta fra henne all makt og krefter hun besitter. Dette er ikke dronningen interessert i at skal skje, så når Snøhvit blir gammel nok sender dronningen henne ut med en jeger som hun beordrer til å ta Snøhvits liv.


Kristen Stewart som Snøhvit.

Dette er Rupert Sanders første film og han leverer et visuelt spennende produkt om enn overfylt av kontraster som er ment å tydeligjøre forskjellen mellom det onde og det gode. Desverre blir det noe støyende og kontrastene blir for store, så det kan til tider se ut som to forskjellige filmer er klippet sammen til en. Men dette er en forfriskende utgave av en historie vi har lest og ikke minst sett på lerretet mange ganger. Den tillater seg å være dyster og parere det med en fantastisk uskyldighet i utrykket, som tydeligjør godheten til Snøhvit.

En av styrkene i filmen ligger i dialogene og dermed også manuset. Dette er ikke overaskende når man har fått med seg Hossein Amini som blant annet har skrevet manuset til Drive, en rev på subtil humor og det å gi karakterer liv med god dialog. John Lee Hancock som også har jobbet med manuset her, er dessuten kjent som regissør og forfatter av manuset til The Blind Side og A Perfect World.

På skuespillerfronten er det mye interessant å ta tak i. I rollen som Snøhvit finner man Kristen Stewart som de fleste er vant til å se med et ansiktsutrykk gjennom hele Tvilightserien. Men det skal sies, hun er mer enn Bella og det har hun vist gjennom rollevalg som f.eks Allison i Welcome to the Riley. Også her gir hun Snøhvit en barnslig uskyldighet, styrke og verdighet. Hun spiller dessuten veldig godt mot sine motspillere. Kanskje hun er litt mer allsidig enn vi har en tendens til å gi henne kred for?

Charlize Theron spiller rollen som den onde og vakre dronningen og hun gjør det til gangs. Desverre blir det noen ganger en merksnodig og overtydelig tale og ikke minst mye skriking og hyling som får henne til å fremstå mer som en bortskjemt drittunge enn en mektig dronning. Men interessant å se henne i noe annet enn seriøse og tunge roller. Kostymene hennes er dessuten vanvittig råe, så kudos til kostymemakerne.


Charlize Theron som den onde dronningen.

Alt i alt er ikke dette så verst. Filmen underholder deg godt og du får aldri tid til å kjede deg. Den er full av fascinerende karakterer og figurer du kan fokusere på. Spesialeffektene og det stilistiske utrykket i filmen er også veldig bra. Hadde bare dronningen vært litt mer troverdig...
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse