Annonse

Filminfo og video

Happy Feet 2

Denne filmen handler om pingvinen Erik, moren, faren og alle pingvinene i deres ”pingvin-land”. Eriks far Mumble kjenner vi fra Happy feet 1, og i begge filmene har Elijah Wood stemmen. Erik føler at han ikke passer inn, noe som gjør at han har et ønske om å reise bort.

Etter et uhell som gjør at Erik føler seg veldig utilpass blir han og hans to venner med Ramone. Ramone ønsker å finne seg dame, han er ekstremt opptatt av å legge egg og hans største drøm er å bli elsket av noen. Selv om han legger inn aksjer, er han ganske upopulær og drar derfor videre for å finne seg en skikkelig make. Han hopper, spretter, roper og synger – alt for å finne drømmekvinnen. Gloria og Mumble oppdager plutselig at sønnen er borte, og Mumble bestemmer seg for å lete etter han. Mumble ønsker å være en god far, men sliter litt med å nå ut til Erik.

Egentlig blir veldig mange viktige temaer berørt i denne enkle og morsomme filmen; Far-sønn forhold, mobbing, tilhørighet, det å føle at man ikke passer inn, styrken av tro, det å lete etter noe, kjærlighet, og samhold. De store spørsmålene blir også stilt; Hvem er jeg? Hvor hører jeg til? Hva kan jeg? Hva er meningen? Hva skal jeg tro på? Det er flott å se at en morsom animasjonsfilm også kan ta opp seriøse temaer på en fin og uklein måte. Hvis man ikke ønsker å reflektere rundt disse tingene, er det ikke noe problem å lene seg tilbake og nyte det hele! Jeg vil gå så langt som å si at latterkrampe følger med denne filmen. Hysterisk festlig er det når vi møter på krillene, her har Matt Damon og Brad Pitt stemmene.

Fine bilder, morsomme dialoger og glad-musikk gjør at dette er en oppløftende godfilm. Det er umulig å ikke dra på smilebåndet, og jeg skal ærlig innrømme at jeg lo ganske vilt opp til flere ganger. Det er så mange morsomme hendelser og replikker , at man bare er nødt til å bli i godt humør! Dette var for meg en skikkelig fredags-løfter, og en film jeg garantert kommer til å se igjen. Erik er for øvrig den søteste animerte skapningen jeg noen gang har sett og min første reaksjon var; ”Jeg vil ha en sånn!”

Mange vil nok tenke at vi har sett dette før, men har vi ikke sett det meste før? Og hvem liker ikke en skikkelig glad-film med gode animasjoner, fine figurer, gode replikker, store stemmer, stilige lydeffekter, og mange lattermilde øyeblikk? Ja takk sier jeg.

Med store stemmer som Elijah Wood, Pink, Brad Pitt, Matt Damon og Robin Williams så blir det straks litt mer liv i det hele. Pink står også for en del  av sangene i filmen, og det er mye 90-tallsmusikk som er både gjenkjennelig og fengende. Både voksene og barn vil like det, jeg syns musikken i filmen er helt fantastisk!

Jeg ble positivt overrasket av denne animasjonsfilmen, denne toern. Det er sjeldent toere imponerer meg. Når en oppfølger kommer har man alltid en forventning etter å ha sett den første filmen, og veldig ofte blir jeg skuffa. Denne filmen, Happy feet 2, skuffa ikke på noen måte.

Det finnes mye spennende ekstramateriale som; ”learn how to draw the adorable penguin Erik”  og dette vil jeg tro er helt topp for barn!

Visdomsord fra filmen: ”If you want it, you must will it. If you will it, it will be yours.”
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse