Annonse
Sons of Anarchy handler om en såkalt outlaw biker klubb kalt Sons of Anarchy basert i en fiktiv småby i California rimelig ironisk kalt Charming. I et slikt miljø er vold og  kriminaliet en del av hverdagen, men det er også familieliv, brorskap og kjærlighet.

Serien senterer rundt Jackson «Jax» Teller (Charlie Hunnam) og hans forhold til klubben og hans rimelig ukjente og døde far. Utover dette er serien i et blikk inn et miljø på siden av samfnnet som mange kanskje ikke vet så mye om, uten å bli forherligende i mitt synspunkt. Som nevnt er denne serien dramturgisk en del action en del såpeopera. Dette er en formell som funker rimelig bra, selv om for mye fokus på såpeopera-formularet blir litt billig og irriterende for mitt vedkommende. Likevel  skal det være sagt at denne blandingen og en sammmenhengende episode-struktur gjør Sons of Anarchy til en veldig god serie som kan appelere til mange forskjellige seere i mitt personlige synspunkt, samtidig er dette en serie som tar for seg på en grundig og troverdig måte et miljø som sjeldent skildres på film (Og da ytterst sjeldent i noen  som helst nyansert form) og hvertfall ikke som serie, nemlig Biker-miljøet.

På skuespillerfronten må det nevnes god kjemi mellom Jax og Tara (Maggie Siff) og solide skuespiller prestasjoner på alle bi-roller, at det nærmest er feil å snakke om en hovedrolle og bi-roller, de er en nærmest likeverdig gjeng.
Videre må det nevnes en imponerende liste med gode og særs minneverdige gjesteroller av blant annet Ally Walker, Adam Arkin, Mitch Pileggi og Jay Karnes for å nevne noen.Filmatisk og regimessig kan jeg bare si at serien er stødig og støtter godt opp om de elementene i de ulike scenene spiller på  uansett om  det er en intens biljakt, en spennende actionscene, overraskende komikk eller hjerteskjærende drama.
På den negative siden må det sies at serien krever litt god vilje og ganske mye konsentrasjon å komme inn i og holde seg inn i serien verden. Men hvis man greier det, er det er særs realitisk og spennende verden å bli en del av.

Som sesongstruktur må jeg også si at selv om serien lener seg mye på action-serie eller såpeopera, så evner serien og bli noe mer enn disse delene og også komme med overraskende vendinger.     
 
Ekstramateriale:
I denne DVD-boks utgivelsen får du en masse ekstramateriale. Noe absolutt essensielt som slettede scener og kommentarer, andre ting bare som fluff, men kan være interessant likevel. Uansett en masse å dykke ned i om en vil.

Sesong 1:
-Episode commentary: akkurat det du tror det er, av ulike folk + en ekstra på special features disken.
-The making of Sons of anarchy season 1: en featurette om hva serien handler om, med personlige meninger fra cast og crew. Anbefales ikke å ses før man har sett sesongen siden det fortelles i fortid og store plott spoilers. 9min.
-The ink: handler om seriens tatoveringer og symboler. 5Min
-The bikes: inngående om motorsyklene med fokus på de ulike karakterenes forskjellige sykler. 7Min.
-Deleted scenes: hele 29 slettede eller utvidede scener fra ulike episoder gjennom sesongen.
-Anarchy on the set: en humoristisk liten samling av volden, eksplosjonene, og sesong 1 gag reel. 7 min

Sesong 2:
Gag Reel: Akkurat det du tror det er. 4 min.
Deleted scenes: slettede eller utvidede scener fra sesong 2
The Moral Code of Sons of Anarchy:  En featurette om hvilken etikk og moral som
gjelder i lovløse biker-gjenger og Sons of anarchy spesifikt. 10Min.
Sons of anarchy Roundtable: En spørrerunde med skuespillerne fra fansen av serien. 39Min.
Episodes commentary: Trenger vel ingen forklaring.

Sesong 3:   
Episode commentary
Deleted Scenes: slettede og utvidede scener fra sesong 3.
The future beings now: alternative scener 9min
Writer's Roundtable: runde med producers og manusforfattere likskuespillerne i sesong 2. 17min
Custom Bike Build: Ekstra om å bygge en Custom-motorsykkel for veledighet. 15 min.
Directing the Finale with Kurt Sutter: En blikk på hvordan Creator Kurt Sutter som primært er manusforfatter ser på regi av ulike epiosder og spesielt sesongfinalen. 5 min.
«NS» Table Read with Cast: en behind the scenes gjennomgang av sesongens siste episode. 42 min.
Gag Reel: 3 min.Konklusjon
Dette er en serie som er en rar spennende bastard hybrid som trass i svakheter i ulike deler, så evner helheten og manus og regi-messig visjon og langsiktig tenking og ikke minst «feel» å gjør denne serien til en spennende og ikke minst god serie. Denne serien har potensialet til å bli en personlig favoritt for mitt vedkommende. Serien kan også få ulike typer seriefanaster til å møtes og bare for det mulige faktum er serien verdt å sjekke ut.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse