Annonse

Filminfo og video

Nikita - sesong 1

Da Nikita var en dødsdømt tenåring som fikk en ny sjanse. I alle fall var dette hva U.S agenten Division fortalte henne. Hun skulle tjene sitt land, men, hun ble trent opp som spion og snikmorder. Nikita mister dog ikke sin menneskelige side, og etter at hennes forlovede blir drept, forstår hun at hun har blitt forrått på det grusomste. Og dette av den personen hun trodde hun kunne stole 100% på. Hun går i dekning og etter tre år dukker hun opp igjen, med en beskjed til sine sjefer om at hun ikke går av veien for noe for å stoppe deres arbeid med å trene ungdommer til snikmordere og spioner. Hun vil ta hevn, ødelegge det Division jobber med og avsløre dem alle. Hun slår seg sammen med russiske Alex, som har sin egen grunn til å hate Division og ønske hevn.
 
Og da er det hele i gang ...
 
Selv om denne form for serier ikke er helt my cup of tea, så ble jeg enkelte ganger positivt overrasket her. Serien er noe dypere enn hva jeg hadde forventet når det kom til hovedkarakterenes personlighet, og hvordan vi for hver episode blir bedre og bedre kjent med dem. Dette uten de alt for komplekse tilbakeblikk og dyptliggende bakhistorie. Dette er ikke noen dyp serie, og handlingen er ikke så alt for fengende. Noen av episodene er rett og slett drit kjedelige. Men, så kommer det en og annen episode hvor actionnivået er kjapt og man lar seg rive litt med. Men, noe høydare for meg ble det absolutt ikke, det ble litt for mye klisjéer for min smak.

 
Maggie Q, også kjent fra Priest og Mission: Impossible III har rollen som Nikita. Prestasjonene hennes i serien er helt greie, men jeg føler det blir en smule overdramatisering og forsøk på å være mer enn hva hun er noen ganger. Shane West spiller Michael, Nikitas gamle oppdragsgiver, noen vil kanskje huske han som Dr Ray barnett i Akutten. Jeg vet ikke helt hva det er med han, men jeg klarer ikke helt bli komfortabel med å se han på skjermen. Han gjør en god nok jobb som Michael, men altså, ikke helt my type of guy. Ellers på rollelista kan jeg nevne Lyndsy Fonesca som Nikitas russiske samarbeidspartner, Alex, Aaron Stanford som Seymour Birkhoff, melinda Clarke møter vi i rollen som Amanda og Xander Berkeley har rollen som Percey. Sistnevnte er min klare favoritt i denne serien.

Dette er andre gangen den sexy spionkvinnen Nikita ender opp som tv-serie. Bak denne Warner bros serien står blant annet McG og Craig Silverstein, som begge også har hatt en finger med i serier som bl.annet Bones, Terra Nova, Supernatural, CSI og The OC.
 
For deg som liker lett actionserie med lekre damer så er Nikita verd en titt. Selv har jeg ikke store planene om å se de neste sesongene, ikke skal jeg se denne sesongen en gang til heller.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse