Annonse
Madagaskar 3: Full rulle i Europa

Karakter

3 
Vi møter igjen løven Alex , sebraen Marty, flodhesten Gloria og sjiraffen Melman i dette siste Madagaskar eventyret. Som dyr i fangenskap i New York lengtet de tilbake til de ville savanner i Afrika. Men når de til slutt klarte å komme seg dit, savnet de livet i Central Park Zoo i New York, nå blir problemet  hvordan de skal komme seg hjem.

Det blir et heseblesende eventyr hvor de møter en svært så verdig fiende i dyrepolitiet i Monte Carlo. Kaptein Chantel Dubois har enda ikke møtt et dyr hun ikke har likt å ha på veggen. Hun mangler kun en ting nå og det er en løve. Når så Alex dukker opp på hennes radar er det duket for en katt og mus lek av de ekstreme.  I sin ville flukt møter de på et omreisende sirkus som til slutt blir deres redning, eller er det omvendt?


Kapteinen i dyrepolitiet, Chantel Dubois er en av de mer underholdende karakterene i filmen.

Det er flere av de som står bak denne filmen, som også har hatt en hånd med i de forrige to, noe som er bra fordi det sørger for en fin kontinuitet i plot, dialog og karakterutvikling. Selv om det er en del ting som er litt sånn suspekt i forhold til plotet. Det er greit at man ofte ønsker seg hjem til det som er trygt og godt fordi man kjenner det, men det er noe med det at de fleste dyr jo har det best i det fri. Dette ser dog ikke ut til å gjelde denne gjengen som ser ut til å trivs best i en zoologisk hage, hvor de i virkeligheten ikke har hverken løver eller sjiraffer, eller plass for den slags skyld.

Denne filmen er dog gull verdt å få med seg bare på grunn av nivået i animasjonene og bruken av 3D effekter som kommer godt frem her. Det er også tatt i bruk aktuell musikk som sørger for ekstra god underholdning. Det spektakulære uteblir ikke og selv om det noen ganger er litt søkt, funker det. Dialogene veksler mellom å være kjappe og morsomme til å være ekstremt forutsigbare og kjedelige. Den norske dubbingen var heller ikke alltid helt på plass, og du ser for godt at karakterene snakker engelsk, selv om de har norsk tale. Noe som er fryktelig irriterende.

Men for barna er nok dette en hundre prosents fulltreffer uansett. Filmen er full av liv, vibrerende farger, morsomme skapninger og litt skumle typer. Selv om plotet kan være minimalt engasjerende for voksne, er det såpass enkelt og greit at barna vil forstå det og bli revet med i kampen mellom det gode og det onde.

Personlig var dette ikke noen fulltreffer for meg med unntak av det tekniske aspektet som var helt rått. Det virker mer som et prosjekt hvor man melker siste skvett ut av en merkevare før det er på tide å føde den på ny. Så nå gjenstår det å se hva som skjer videre med denne gjengen, er det en Madagaskar 4 på trappene? La oss håpe ikke.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse