Annonse

Filminfo og video

Magic Mike

Magic Mike

Karakter

4 
Mike nærmer seg tredve og han lever et liv de fleste gutter drømmer om som en mann de fleste jenter vil være sammen med. Han er en mannlig stripper som lever av å oppfylle jenters drømmer hver kveld, mens han selv drømmer om å lage møbler. Stripperlivet sørger for at han har det han trenger økonomisk sett, mer jenter enn han egentlig trenger og tilgang på dop. Gjennom dagjobben treffer han Adam som han bestemmer seg for å ta under sine vinger og introdusere for livet som stripper. Dette blir ikke helt problemfritt og etterhvert blir Mike tvunget til å ta et valg. Skal han fortsette å strippe resten av sitt voksne liv, eller skal han følge den egentlige drømmen sin?

Regissør Steven Soderbergh har en Oscarstatuett på peishylla og hylles som en av de beste regissørene i Hollywood. Med filmer som Traffic,Ocean’s eleven og Good night and good luck på cv’en er ikke det så rart. Han har tatt en stor sjanse med filmen Magic Mike som fort kunne blitt en sleasy b-film som jenter leide i smug fordi det er litt mer stuereint enn porno. Istedenfor har det blitt en feelgood film med litt independentfeel over seg.For å ta siklefaktoren, nemlig skuespillerne først. Det er ikke til å stikke under en stol at det er god kvalitet over de sixpacker som løper over scenen i denne filmen, men det hjelper at de som eier dem faktisk også kan spille. Channing Tatum i rollen som Mike er jo nærmest en selvfølge, siden manuset er løst basert på hans egne erfaringer som mannlig stripper før han ble kjent. Men det som er så deilig forfriskende er at han har de siste årene gått fra å være et ungpikeidol som man tar inn i drama for å få kvinnfolka til å grine, til å vise at han har komisk talent, naturlig tilstedeværelse og han kan faktisk spille!

Den som står for den minst selvhøytidelige om enn noe selvforherligende holdningen er Matthew McConaughey i rollen som sjefsstripperen Dallas. Han lærer gutta hvordan de skal bevege seg for å tenne jentene, hvor langt de kan gå, hva som er lov å røre og ikke minst at man har ikke lov å kysse jentene. Det vet nemlig enhver mannlig stripper med respekt for seg selv. Dette er en typisk McConaugheyrolle hvor han får spille herlig arrogant, så ikke den helt store utfordringen for han der. Dette er nok en rolle han har tatt mer for morroa enn for å fremheve sine skuespillertalenter.Den som nok har fått mest oppmerksomhet for sin opptreden i Magic Mike er Joe Manganiello som de fleste kjenner som varulv i True Blood. Her spiller han rollen som Big Dick Richie, et navn som er ganske forklarende for hva som skal være hans styrke. Som latinoelskeren Tito finner du Adam Rodriguez (CSI Miami) som rett og slett er noe ufrivillig morsom til tider. Den perfekte mannen som er passende navngitt Ken spilles av Matt Bomer(White Collar). I rollen som Tarzan svinger den tidligere wrestleren Kevin Nash seg.

Til tross for det man skulle tro når man ser reklamene for filmen så har både karakterer og plot noe dybde. De fleste av hovedkarakterene er dynamiske og utvikler seg på flere plan gjennom filmen. Men det mest forfriskende med filmen er at for en gangs skyld er det mannfolk som spiller på sex, selv om det har en humoristisk ramme så er det befriende å se en strippefilm der ikke Demi Moore sine pupper regjerer på lerretet. For en gangs skyld er det eyecandy for jentene! Koreografien i dansesekvensene kunne nok vært noe bedre, men det ødelegger jo ikke underholdningsverdien.

Dette var igrunn en mye mer positiv opplevelse enn jeg hadde sett for meg. Jeg trodde det skulle være en litt rølpete, småvemmelig og flau film, men den viste seg faktisk å være ganske kjekk. Historien til Mike engasjerer mye på grunn av Tatums naturlige og avslappa væremåte i rollen.

Dette er en perfekt film for en venninekveld der man bare skal slappe av, ha seg noe godt i glasset og kose seg med noe kjekt på skjermen. Klarer du å få med typen din på denne, så er du heldig!!


Alex Pettyfer får opplæring av Matthew McConaughey i et noe merkverdig kostyme for anledningen.
Kilder: www.imdb.com og www.filmweb.no
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse