Annonse

Filminfo og video

NAV

NAV er en direkte fortsettelse på Etaten, men den tar frem det mer særnorske om hvor kronglete veien gjennom bunker med skjemaer er før man kanskje får innvilget offentlig støtte. Etaten hadde på sin side mer fokus på fordommer mot kontorliv og offentlige etater.

I NAV treffer vi igjen byråkraten Tor Varhaug, spilt av Atle Antonsen. Tor er en konfliktsky nevrotiker som etter å ha vært utbrent i en lengre periode nå er tilbake i arbeidet på NAV. Planen er en relativt rolig og grei jobb, med så lite ansvar som mulig, noe som viser seg å ikke helt gå etter planen. For, Tors sjef Linda (Josephine Bornebusch) har etter endeløse reformer av alle slag blit ten mester i å delegere ansvar. Og, i tillegg til oppussing hjemme, en operasjon som heller ikke går som planlagt, stiger stressnivået hos Tor.

Etter å ha ledd av Antonsen i seriene om Dag, så så jeg frem til å se NAV. Jeg forventet meg i grunnen at dette ville bli super trim for lattermusklene. Men, musklene fikk kun moderat trim desverre. Det var scener hvor man absolutt får seg en god latter, men ellers er serien jevnt over på et ganske kjedelig nivå. Det man kunne gjort så mye mer harselars av, ble i steden platt og tidvis flaut.Hovedkarakteren Tor fremstår som mer enn utbrent, og man blir nesten bare irritert over væremåten hans og fremtoningen han har. Seriens andre karakterer, f.eks den arbeidssøkende Rune, spilt av Ingar Helge Gimle, og den meget slu byråkratrotta Rikard, som spilles av Jan Sælid. Sjefen Linda er så absolutt pluss i denne serien, men desverre ser vi litt lite til henne.

Skuespillerprestasjonene her er sånn midt på treet. Antonsen skuffer, han virker litt utenfor sin rolle, nesten som han kjeder seg litt og kanskje finner sin karakter Tor like irriterende som jeg til tider gjør. Ingar Helge Gimle er søt og artig, spiller rollen sin godt. I andre roller finner man som nevnt Jan Sælid, Henrik Mestad, Odd-Magnus Williamson, Frank Ole Sætrang, Anna Bache-Wiig og Josephine Bornebusch, som alle gjør helt ok roller, spesielt bra er sistnevnte i rollen som sjefen Linda. 

Jeg håper at Antonsen og Endresen ikke finner ut at de skal skrive et manus til NAV2, det tror jeg i grunnen ingen er tjent med.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse