Annonse
Filmen er fra 2001, og er oppfølgeren til klassikeren Lady og Landstrykeren fra 1995.

Fant er lei av det søte liv i rolig tilværelse, han søker oppdagelser og nye eventyr. Moren og faren, Lady og landstrykeren ber han ta seg sammen og slutte med alle rampestrekene sine. Landstrykeren gir han beskjed om at det er på tide å gå fra å være valp til å bli en hund. Etter en krangel i hjemmet stikker Fant av og snuser på livet som løshund. Der møter han Angel, og de finner tonen med en gang, ergo en søt romanse oppstår, som vi kjenner igjen fra den første filmen.

Angel har selv vært i fine familier tidligere, og i mange, men blir stadig kastet ut på gata og ender igjen og igjen, opp som løshund. Angel sikler på det Fant har, som han har løpt fra for å få et liv mer likt hennes. Familien de bor hos, Lady, Landstrykeren og Fants ”sjarmerende” søsken begynner å bekymre seg for hvor det har blitt av Fant, og legger med det ut på en leteaksjon for å finne ham.

I løshund-gjengen Fant flykter til er Landstrykeren en legende, men en i gjengen har noe uoppgjort med Fants far.  Derfor prøver Fant å skjule hvor han kommer fra og hvilken familie han tilhører. Buster er navnet på hunden som har noe uoppgjort med Landstrykeren, og han finner selvsagt ut at Fant er Landstrykerens valp. Buster benytter seg av sjansen og bruker derfor Fant for å ta litt igjen.

Fant ender til slutt opp med å stå midt mellom to verdener og må velge hvor han hører til, og hvor han vil bli. Det er nettopp dette filmen handler om; hvor Fant egentlig har sin tilhørighet.

Noe som går igjen i filmen er en gammel dame som mister parykken sin på grunn av Fants rampestreker – dette er hysterisk festlig og et høydepunkt hver gang.

Vi kan vel alle kjenne oss igjen i det å ville ha noe vi ikke har, eller ønske om å leve på en annen måte enn det vi gjør, og vi er alle eventyrlystne en gang i blant. Hundene er sjarmerende og historien er grei, jeg følger med og nyter stort sett opplevelsen. Det er så absolutt ikke den beste Disney-filmen, og det er helt klart en toer vi har med å gjøre her, men alt i alt er denne filmen en fin underholdning.

Sterke farger, engasjerende musikk, søte hunder, morsomme dialoger, en håndfull klisjeer og romansen er det som gjør denne filmen til en god film. Det er disse elementene som gjør at jeg liker filmen, og koser meg mens jeg ser på den.

Filmen er regissert av Darrell Rooney og produsert av Walt Disney Pictures. På ekstramateriellet på Blu-rayen kan man blant annet få med seg litt valpefakta, noe jeg antar er spennende for de minste og for dyre-interesserte.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse