Annonse
 I Atlantic City er korrupsjon like vanlig som å drikke kaffe, kontrastene mellom rikdom og fattigdom er store, og alle vil ha en del av kaka. De fleste i denne serien har like mye ondt i seg, som de har godt i seg, og alle er ute etter noe. Man kan aldri føle seg trygg, og man skal vokte godt over ryggen for å unngå en dolk, eller fem.
 
Øverst på rangen finner vi Enoch Thompson, kalt Nucky, spilt av Steve Buscemi, som har regjert godt og lenge, men han møter mye og stor motstand. Nå får han kjenne på hvem som egentlig er hans venner og allierte. I sesong 2 blir det betraktelig vanskeligere for han, og også for mange av de mektigste rundt ham. Hvis du syntes det var mye action i sesong 1, så er det ingen ting i forhold. Nå er det alle mot alle, og den sterkeste vinner. Og hvem blir det? Jo, det er nettopp dette hele sesong 2 handler om, og viser oss.
 
Personlig er ikke gangster-serier med mye vold og lite handling det som havner på toppen av lista mi. Når det er sagt, så er det faktisk en god del handling i denne serien, mer enn det jeg pleier å finne i liknende serier. Det er mye blod, slåssing, dreping, og brutalitet, men du har også gode dialoger, tøffe replikker, og en god del handling og historie.
 
Tidsepoken er skildret helt fantastisk, og skuespillerne er gode. Mange kjenner jo Steve Buscemi fra Sopranos, og der som her, så er han fantastisk. Han kler rollen som sterk, mektig, hensynsløs og brutal. Men så klarer han også å skildre det bløte, nære og sårbare. Han balanserer mellom det gode og det onde hele tiden, og det trengs en god skuespiller for å gjøre dette troverdig – det klarer Steve Buscemi.
 
Det som gjør at jeg faller for serien, og det som gjør at jeg stadig fortsetter å følge med, er de interessante karakterene. Nucky er spennende og mystisk, og jeg vil alltid vite mer om han, og mer om hvordan han fungerer. Han er en mann med tilsynelatende lite følelser, men det hintes stadig om at det bor noe mer i han enn det vi ser. Og selv om han er korrupt, grusom og nådeløs, så viser han også en varme og omsorg som man virkelig ikke skulle tro fantes i en som han.
 
En annen karakter som fanger både blikk og sinn er James Darmody, spilt av Michael Pitt. Ærlig og oppriktig så mener jeg at det ikke finnes noe pent, søtt, barskt eller vakkert med den mannen, men han har en utstrålning, sjarm og mystikk som gjør at jeg tiltrekkes han. Michael Pitt spiller også i ”Murder by numbers”, og der finner jeg mye av det samme som jeg finner i karakteren hans i Boardwalk empire. Han er skummel, og til tider ufyselig – men like vel så utrolig tiltrekkende. I Boardwalk spiller han Nucky Thompsons ”læregutt” men i sesong 2 velger å gå sin egen vei – en helt annen vei!
 
Serien er skapt av Terrence Winter, og produsert av Martin Scorsese, den store regissøren, som jo operer mest innenfor gangstersjangeren. I tillegg til skuespillerne nevnt tidligere, finner vi også Kelly Macdonald, hun har man også sett i blant annet; den siste Harry Potter filmen, og ”No Country for old men”. Michael Shannon og Shea Whigham har også sentrale roller i serien.
 
Lyd og bilde innfrir alle forventninger og alle ønsker. Lyden er klar og fyldig. Bilde er så skarpt som man vil ha det! En topp blu ray utgivelse her altså. Absolutt en serie verdt å få med seg!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse