Annonse

Filminfo og video

Blue Valentine

Blue Valentine

Karakter

3 
Da Dean og Cindy møttes tok det ikke lange tiden før han klarte å få henne mo i knærne. Dette blir begynnelsen på en svært så lidenskapelig affære som etterhvert fører til et ekteskap og en liten datter. Dean jobber som maler og er temmelig fornøyd med det. Cindy derimot er litt i tvil om hva hun vil. Er forholdet til Dean nok for henne eller ønsker hun en annen fremtid for seg og datteren?

Den kvelden vi møter dem har de valgt å benytte seg av et gavekort på et motell, for å finne ut om det i det hele tatt er noen sjanse for at de får en fremtid sammen.

Denne filmen har fått lovord fra samtlige kritikere, vunnet priser over hele linja og er omtrent klassifisert som et mesterverk. Regissør Derek Cianfrance har vært med å skrevet manuset som preges av lite men relativt slagkraftig dialog. Selve storyen er handlingsfattig på det ytre planet, men det skjer veldig mye med karakterene. Heldigvis, ellers ville dette vært dødskjedelig.

Styrken i filmen ligger uten tvil i skuespillerprestasjonene. Ryan Gosling og Michelle Williams er mesterlige i rollene, og tilfører relasjonen mellom Cindy og Dean noe helt spesielt. De får intimiteten i historien til å gå dypere enn de mange nakenscenene. Williams sin tolkning ligger veldig nær hennes rolle Alma i Brokeback mountain, så den har nok ikke bydd på de helt store utfordringene for henne.

Selv om denne filmen er godt laget, den er flott filmet og skuespillerprestasjonene er utrolig flotte, fenger den ikke meg noe særlig. For meg blir dette å tilbringe to timer i en hverdag som egentlig ikke interesserer meg. Uansett hvor begeistret jeg er for både Gosling og Williams så sitter jeg igjen med lite etter å ha sett filmen. Det er noen få øyeblikk som jeg syns alt klaffer, men ellers er det rett og slett for treigt.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse