Annonse

Filminfo og video

Friends With Kids

Friends with Kids handler om tre par. To av parene er gift og har barn. Det siste paret bor sammen og kommer fram til at de også ønsker barn – selv om de kun er gode venner. De vil ha barn sammen, men uten dritten som følger med et ekteskap og de vil ha muligheten til å date andre enn hverandre. De gjør dette fordi de mener at barn ødelegger det romantiske i et forhold, noe som er akkurat det som har skjedd med de to venneparene deres – så dersom de ikke har følelser for hverandre fra før av vil de ikke være i noen fare. Hvertfall er dette teorien, men kan det fungere i praksis?

Det er ikke å komme fra at filmer som denne er på moten for tida. Friends with Kids kom ut i 2011, samme året som både Friends with Benefits og No Strings Attached. De handler alle om hvordan man skal klare å ha et forhold til noen uten at det er følelser involvert. De ønsker alle å holde det på det platoniske nivået, så man slipper å bli såra. For mange vil dette kanskje virke som en ideell situasjon, men kanskje disse filmene prøver å fortelle oss at det ikke er mulig å holde følelser unna. Jeg sier kanskje fordi jeg er usikker på om disse filmene har noe dypere budskap enn at de bare skal være ren og skjær hjernedød underholdning.

Misforstå meg rett – jeg liker alle de nevnte filmene. Jeg synes Friends with Kids var søt og morsom, og jeg likte den godt. Men det betyr ikke at det er en kvalitetsfilm av den grunn. Dette er en film man setter på når man kanskje er litt lei av det kjipe, grå hverdagslivet sitt, og vil se at andre også har det vondt – men at det går bra til slutt. For er det ikke det vi så gjerne ønsker alle sammen, at vi skal bli lykkelige til slutt? Og hva er da bedre enn å sette på en film som forteller oss at hei, det kan faktisk skje?

Innen sin sjanger er dette en grei film. Det tilfører ikke noe særlig nytt, den har fine skuespillere, popsanger om kjærlighet og greit manus. Den er på ingen måte banebrytende, men den er heller ikke elendig. Filmen prøver nok å framstå som mer enn den egentlig er; dypere, bedre, morsommere, og dette gjør nok at den blir mindre enn det den egentlig er. Den sier for mye og antar at seerne er dummere enn de i realiteten er.

Friends with Kids er grunn og har ingen dybde. Likevel står jeg for det jeg sier om at den er en fin film innen sin sjanger. Dersom du liker romantiske komedier er det stor mulighet for at du liker denne filmen også, men dersom du ikke er stor fan av slike filmer, vil ikke denne vende deg om heller.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse