Annonse

Filminfo og video

Fallen

Fallen

Karakter

5 
Drapsetterforsker John Hobbes (Denzel Washington) har etter lang tid klar å fakke den psykopatiske massemorderen Edgar Reese. Nå skal han henrettes i gasskammeret, og Hobbes er blandt vitnene til Edgars død. fulle massemorderen Edgar Reese, som nå skal henrettes i gasskammeret. Hobbes er blant vitnene til Edgars død. I motsetning til mange andre fanger som sitter i gasskammeret på sin dødsdag, benytter Edgar anledningen til å synge. Hans siste ord er sangens tittel: Time is on my side. En sang som skal vise seg dukke opp gjentatte ganger i Hobbes hverdag. Hobbes som trodde han kunne senke skuldrene vet ikke at det er med disse ordene og Edgars død at det virkelige marerittet starter, for Reese var ingen vanlig psykopatisk massemorder.Han var også vertskropp for en mørkets engel ved navn Azazel.

Dette er en film jeg har sett flere ganger før. Ikke fordi jeg har syntes den har vært så utrolig bra, men for å se om jeg liker den eller ikke, og i hvilken grad jeg liker eller ikke liker. Jeg en å klare sette fingeren på hva det er som har gjort at jeg ikke har likt den. Hva jeg liker med filmen er i grunnen enkelt: skueespillerene gjør en veldig god jobb, det er en spennende film som ikke lar deg vente lenge før neste spenningsmoment komme. Videre er det positivt at man aner det ikke er noen lettvint løsning på filmen, så slutten vil ikke komme så brått på deg som mange filmer innen samme sjanger i dag later til å gjøre. Rent konkrek klarer jeg ikke presisere hvorfor jeg ikke liker denne filmen, så kan jeg ikke annet enn å gi den gode skussmål, noe annet ville vært urettferdig. For, alt i alt er dette er en film du absolutt burde få med deg dersom du liker en god thriller. Men la meg advare deg først som sist, om at du mest sannsynlig vil få sangen Time is on my side på hjernen en stund etter du har sett den. Og, du får lyst til å se den et par ganger til, for å virkelig finne ut av den.Denzel Washington er en dyktig skuespiller og gjør rollen som drapsetterforsker John Hobbes veldig bra. Dette er vel en av de rollene jeg har sett han i som jeg mener han takler best. Det er alltid for meg like hyggelig å se Donald Sutherland i en rolle. Han er tvers igjennom dyktig og takler de fleste roller med stil. Rollen som Lt.Stanton er intet unntak. Vi treffer John Goodman i rollen som Johns venn og partner Jonsey. Intet å utsette på han heller, og det er moro å se hvordan han endrer karakteren sin så kjapt som han gjør i en scene i filmen. Som den viktige Gretta Milano treffer vi en glimrende Embeth Davidtz. Mest spennende er vel den lille rollen Elias Koteas innehar. Han er fascinerende ekkel i rollen som seriemorderen Reese.
Filmen er fra 1998 og er nå gitt ut på Blu-Ray. Da jeg har filmen på DVD valgte jeg å se deler av filmen på DVD for å se om jeg så noe klare forskjeller på bildet, og det gjorde jeg helt klart. Blu-rray versjonen har et klarere bilde, skarpere og man får ting mer detaljert enn hva man får på DVD'en. Selv uten noe fancy lydsystemer på tv'n min merket jeg også forskjell på lyden. Dette i form av renere lyd og at jeg ikke måtte opp så mye i volum for å høre bra, som jeg måtte med DVD'en. Nå er ikke dette en film som krever all verden av bilde og lyd, men, helt klart mer behagelig for øyne og ører er Blu-Ray versjonen kontra DVD'en.

Det er ikke mye ekstramateriale som denne disken har å by på. Man kan velge kommentarer av Gregory Hoblit (regissør), Nicholas Kazan (forfatter) og Charles Roven (produset). I tillegg til filmens ofisielle trailer.

Når jeg har tenkt meg om en ekstra gang, så har jeg kommet frem til at jeg definitivt liker filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse