Annonse

Filminfo og video

Romeo Must Die

Shakespears Rome og Julie har kommet i mange versjoner, og her blir vi presentert for en actionfyllt versjon regissert av Andrzej Bartkowiak. Han Sing (Jet Li), en tidligere politimann, etterforsker drapet på sin bror. Han mener drapet er begått av familiens rivaler, da disse også ønsket å kontrollere et havneområde i San Francisco. Under etterforskningen treffer han Trish (Aaliyah) og forelsker seg i henne. Problemet er bare at hun er datter til Isaac O'Day (Delroy Lindo) som er overhodet i den rivaliserende familien.

Selv om jeg ikke er stor fan av kampsportfilmer kan jeg ikke annet enn å la meg imponere over Jet Li i de ulike kampscenene. Men, det er også det eneste jeg lar meg imponere av i denne filmen. For hos meg gikk den ikke helt hjem. Filmen er full av klisjéer og manus er tynt. Selv med mye actionfyllte scener blir det ikke nok. I tillegg finner jeg blandingen av rapmusikk og asiatisk panfløytemusikk ganske masete og en meget uheldig kombinasjon. Jeg kan sette pris på en actionfilm, men da krever den litt mer tyngde i manus og bedre skuespillere.For, jeg lar meg ikke imponere av skuespillerene i denne filmen. Dette er Jet Lis første hovedrolle, han gjør vel så godt han kan, men det er lite ved han som jeg mener gjør han til noen god skuespiller. Manglende mimikk og det meste går i jevn tone, og det er i grunnen ganske kjedelig. Aaliyah er sangerinne og har kun spilt i to filmer: denne og Queen of the damned. Synge kan hun, men som skuespiller er hun ikke noe tess. Isaiah Washington, som vi treffer i rollen som Mac, er den som gjør den beste jobben. Desverre ser vi ikke fullt så mye til han som til de to tidligere nevnte. Siden dette er en film med mye musikk, så har regissøren også fått rapperen DMX med på laget, uten at det hevet standaren noe særig.Til å være Blu-Ray finner jeg bildekvaliteten skuffende. Jeg hadde forventet at de hadde pusset opp både bilde og lydspor et hakk, slik at man kunne fått litt mer ut av denne filmen, for dette har også mye å si i en actionfilm, at bildet er klart og lyden slående. Her er det kun noen få scener som er av den kvalitet man forventer av en Blu-Ray film. Dette er scener tatt utendørs med mye lys. Innendørsscenen er mangler både god farge og dybde. Jeg ville også hatt en vassere lyd her, men da jeg ikke har surround annet enn innebygget i tv'n, får jeg nok ikke det fulle utbyttet av lydsporet.

Så for meg var ikke dette noen høydare og vil vel ikke anbefale gutta å se denne sammen med dama på første hjemmedate.

Av ekstramateriale får man 13 behind the sceens documentaries, 2 musikkvideoer, making of Aaliyah's Try again, samt to kinotrailere.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse