Annonse

Filminfo og video

Bottle Rocket

Bottle Rocket

Karakter

2 
”Bottle rocket” er en amerikansk komedie fra 1996. Dignan (Owen Wilson) får ut sin venn Anthony (Luke Wilson) fra et mentalsykehus. Dignan er en drømmende type med store deler av seg selv fasthengende i barndommen. Dignan har planer, og tenker å utføre en rekke kriminelle handlinger som ran av blant annet sin tidligere sjef, Mr. Henry. Ved hjelp av sin noe spesielle nabo blir han, Dignan og Anthony trioen vi får følge. Naboen, Bob, er den eneste av de tre med førerkort på bil, og det er store deler av grunnen til at han får være med på laget; de trenger en sjåfør.

Det humoristiske ligger helt klart i karakterenes nokså miserable og tomme liv uten noen vei å gå. Dette er jo tross alt grunnen til at kriminaliteten blir en vei de vil prøve. Naiviteten og deres dumme handlinger skaper til tider latter, men jeg klarer ikke å bli helt dratt med. De to Wilson-brødrene i rollene som Dignan og Anthony har et godt samspill og i tillegg kommer Wilson-bror nummer tre, Andrew Wilson, også med som Future Man.

I det hele tatt synes jeg ”Bottle rocket” blir en litt flat film uten de helt store høydepunktene. Jeg føler ikke at historien er noe som fanger meg på noen som helst måte, og det blir en film jeg ikke kommer til å minnes eller tenke så mye mer over. Følelsen av det å dras tilbake fyller hele meg, men det er også det eneste denne filmen gjør med følelsene mine.

Ved å se denne filmen vil du nok le til tider, men allikevel vil lengselen etter å kunne gjøre noe annet trenge på etter å ha sett omkring første halvdel av filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse