Annonse

Filminfo og video

Hard to Kill

Mason Storm er en slåsskjempe av en politimann som etterforsker korrupsjon. Han får det han trenger på film, men dette resulterer i at langt flere enn en person vil ha tak i han. De dukker opp i hjemmet hans og tar fra han de han er mest glad i. Mason Storm blir selv skutt og antatt dø. Så skjer det som ingen trodde ville skje, Mason Storm våkner opp fra koma etter syv år. Ikke lenge etter hans oppvåkning er det allerede en mann med pistol på sykehuset som er ute etter han. Han får hjelp av sykepleieren Andy, til å komme seg unna. De finner et sted de kan oppholde seg, et sted som ingen vet om. Her trener han seg opp igjen og har et mål for øye: hevn. Det oppstår romantikk mellom Storm og Andy, og hun hjelper han med det hun kan. Det er hun som gjør at han får kontakt med en gammel kompis/politimann som kan hjelpe han. Det er mange som er på jakt etter Storm, og de er mann og våpen –sterke. På et tidspunkt virker det umulig, men Storm er bestemt på å utslette dem alle. Det er tanken på hevn og de sterke minnene som driver han fremover.

Filmen er fra 1990, og vi møter en ung, men like tøff Steven Segal. Han er alltid barsk, og alltid sterk – det er slik vi kjenner han. Filmen er fylt opp til randen med action og slåssing, så spennende blir det så absolutt! Når det er sagt så blir jeg ikke helt dratt med, den store mengden action og overdrivelser gjør det hele på grensen til komisk. Filmen skorter litt på troverdigheten og jeg blir ikke overengasjert i selve historien. Manuset oppleves som litt tamt, og dialogene er til tider kunstige. Litt for mange logiske brister og urealistiske hendelser gjør at jeg detter av og det hele blir uengasjerende.

Steven Segals rolle oppfattes som en slags superhelt i denne filmen, han skal være umulig å drepe, og han skal klare å ta alt og alle som kommer mot han. Det spiller ingen rolle om det er tjue mot en, det klarer han. Det spiller heller ingen rolle om de andre har våpen, og han står med bare hender. Han er helten! Dette blir for meg litt dumt og teit, og jeg tror ikke helt på det. Men det er mye bra, og tøff slåssing, og det er ingen tvil om at Steven Segal er en skikkelig barsking!

Steven Segal passer godt til rollen som Mason Storm, og gjennomfører det bra. Han er som nevnt stor, sterk og barsk – det kler både han og rollen. Kelly LeBrock spiller Andy Stewart, sykepleieren som hjelper, og danner et forhold til Mason Storm. Hun er til tider god, men det er en del ganger jeg forundrer meg over måtene hun leverer replikkene sine på, og jeg oppfatter henne ofte som litt overdreven og falsk. De øvrige skuespillerne utmerker seg ikke på noen spesiell måte, verken den ene eller den andre veien.

Filmen i Blu-Ray er ikke noe å rope hurra for, jeg er ingen ekspert, men syntes ikke det var topp kvalitet. Den har langt dårligere kvalitet enn de fleste Blu-Rayene jeg har sett. Dette har nok mye å gjøre med at det er en gammel film, og derfor vanskelig å overføre til Blu-Ray kvalitet.

Dette er en time og trettifem minutter med skyting og slåssing, og for alle som ikke trenger mer enn det for å nyte en film, så er dette et godt produkt. Trenger man mer enn det så let videre etter en annen film. Som litt hjernedød underholdning en sen kveld er dette riktig så ålreit! Og det er ingen tvil om at Steven Segal er en kul fyr – og det er mye av han i denne filmen.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse