Annonse
I Terra Nova blir vi introdusert med en verden som er på randen til kollaps grunnet miljøet. Året er 2149 og menneskeheten er i ferd med å gå under. Den eneste måten de kan overleve på, er gjennom Terra Nova, når enkelte familier blir sendt 85 millioner år tilbake i tid. Familien Shannon er en av de familiene som er heldig nok til å kunne begynne et nytt liv på jorda i et samfunn hvor dinosaurene også vandrer rundt.
 
Terra Nova er en utrolig spennende sci-fi/fantasy-serie. Allerede fra etableringa av jorda i 2149 er det spenning nok til at seeren blir dratt inn i serien. Personlig synes jeg det alltid er litt tungt å komme inn i nye serier, når man ikke kjenner karakterene eller universet man blir introdusert for, men med noen serier går det helt fint, sånn som denne. Etter et kvarter brydde jeg meg allerede om karakterene og blei rørt av det som skjedde, og ville bare se mer. Terra Nova suger deg inn og holder deg der. Jeg var spent på om spenninga kom til å holde gjennom hele serien, og utrolig nok gjorde den det. Hver eneste episode var spennende, selvsagt var noen episoder bedre enn andre, men nivået var veldig høyt gjennom hele serien.
 
Det er likevel enkelte ting som trekker denne serien ned. Den ene store negative tingen jeg har å trekke fram, er castinga som er gjort. Noen av skuespillerne passer ikke til rollene sine i det hele tatt, og flere av dem gjør faktisk en dårlig jobb. Dette er frustrerende og gjør at man automatisk blir trukket ut av hele situasjonen og merker at man faktisk ikke er i Terra Nova selv, men på sofaen hjemme. Replikkene virker falske og dårlige, og manuset virker ikke godt gjennomført, selv om det er det. Den andre store tingen som er virkelig frustrerende, er animasjonene av blant annet dinosaurene. Av en serie fra 2011 forventer jeg virkelig mer enn dårlige digitale dinosaurer som ser ut som de er limt på filmrullen. Den siste tingen som plager meg, er at vi ofte får altfor mye informasjon, slik at det tar vekk fra spenninga. Det blir sagt for mye, eller vi får se for mye, sånn at vi for fort skjønner hva som foregår – og dette er frustrerende. De legger hint som er for tydelige, som gjør at det ikke er like interessant og spennende å fortsette å se serien. Misforstå meg rett, jeg hadde aldri lyst til å slutte å se videre, men serien blir mindre god av denne grunnen. De som står bak serien har undervurdert seerne og tenkt at de er dummere enn de egentlig er, og det er nesten litt fornærmende.
 
Når det er sagt, er det utrolig mange flere gode ting ved Terra Nova enn dårlige. Det er kun de tre nevnte tingene som plagde meg skikkelig, ellers er det nesten bare positive ting. Musikken er utrolig god, den passer til science fiction-settinga, og skaper god stemning. Serien er også utrolig god på sannsynliggjøring, jeg var litt skeptisk da jeg begynte å se serien, for selv om konseptet hørtes kult ut, stussa jeg over enkelte ting, som for eksempel at de reiser tilbake i tid – for hvis de reiser tilbake i tid, vil jo framtida forandre seg. Men dette sannsynliggjør de, akkurat som at de sannsynliggjør andre ting som seeren kan sitte og lure på.
 
Det er ikke å komme fra at konseptet til Terra Nova er utrolig kult. Jeg var redd for at det skulle bli teit og kjedelig, men de får det til helt fantastisk. Så hva jeg egentlig liker dårligst med Terra Nova, er det faktum at Fox kansellerte serien etter første sesong, så det kun er 13 episoder totalt. Denne serien er absolutt ikke for alle, men jeg vil likevel anbefale den, også til de som ikke nødvendigvis er så fan av sci fi/eventyr-sjangeren. For selv om Terra Nova kanskje ikke er din vanlige type TV-serie, er dette en utrolig godt gjennomført serie med mer enn nok av spenning, drama, humor, romantikk og – ikke minst – dinosaurer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse