Annonse

Filminfo og video

A Perfect World

Dette er filmen om forholdet mellom kidnapper og offer, gutt og mann. Kevin Costner spiller Butch, mannen som bortfører en liten gutt, Phillip, og de to danner et ganske fint og spesielt forhold. Filmen tar for seg den fysiske og den abstrakte reisen de to er på. Clint Eastwood spiller Chief Red Garnett som jakter på kidnapperen og prøver å redde gutten.

Den åtte år gamle Phillip og kidnapperen Butch danner et nært forhold, og gutten opplever en frihet han ikke er vant til. Selv om Butch er en brutal og kriminell mann, viser han kjærlighet og omsorg til gutten, og det er rørende å se på. Stemningen er til å ta og føle på i denne filmen. Etter hvert som tiden går blir de to nærmest et team, og gutten ser ikke ut til å lide i det hele tatt.

De to viser seg å ha mer til felles enn man kanskje skulle tro. De har begge vokst opp uten en farsfigur og det er tydelig at begge er preget av det. Filmen skildrer også at de begge er på jakt etter en frihet, dog forskjellig type frihet, men like vel jakter de begge på noe de ikke har.

Den brutale kidnapperen viser også en unik side, han har respekt for barn og har null-toleranse for vold mot barn. En scene fra filmen som man ikke glemmer er når han straffer en far som har slått sønnen. Det er sterkt samtidig som det er brutalt. Det er de store kontrastene mellom god og ond som gjør filmen og rollefiguren spesiell og unik.

Filmen er fra 1993 og nå finnes den i blu ray versjon, kvaliteten er grei, men heller ikke hundre prosent. Det er en gammel film som har tålt overføringen til blu ray greit, det er ikke samme HD kvalitet som på nye filmer, men et skarpt bilde og god lyd får du!

Clint Eastwood spiller i filmen, og har regien. Rollen til Eastwood detter for meg litt bort, den fester seg ikke, gjør ikke inntrykk og er ikke essensiell for filmen. Det er nok mye fordi Kevin Costner spiller så utrolig godt, og fordi rollen hans rett og slett er selve filmen. Gutten som spiller Phillip (T.J. Lowther), er sjarmerende og søt, og ga meg til tider gåsehud og et par tårer i øyekroken.

Dette er en utrolig sterk film om vennskap, på tross av en spesiell situasjon. Filmen er nær og sår, men kan også oppfattes som litt kjedelig. Jeg likte filmen, og forguder Kevin Costner i hans rolle, dette er rett og slett det beste jeg har sett av han. En annen grunn til å like filmen er at den er så unik, jeg følte ikke at dette var noe jeg hadde sett før, tvert i mot. Det er ikke en film man glemmer, den gjorde inntrykk på meg.

En quote fra filmen som sier mye om filmen, og om Kevin Costner sin karakter: “No, I ain't a good man. I ain't the worst neither
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse