Annonse

Filminfo og video

Men in Black 3

Men In Black 3

Karakter

4 
Det er sjelden man opplever oppfølgere som holder nivået til spesielt den første filmen i rekken, men noen få ganger dukker det opp en liten ”perle” som lett klarer å bry seg på originalen. Men In Black 2 var ingen dårlig film, men klarte ikke helt å gjenskape sjarmen i den første filmen. Det skulle derimot ta ti år og masse pådriv fra Will Smith før man kunne lage en meget god oppfølger som igjen klarer å dra i gang mye av sjarmen fra den første filmen, mye takket være utrolig godt spill av Josh Brolin.

Når Boris endelig klarer å flykte fra fengselet på månen starter jakten på mannen som satte ham dit, agent K (Tommy Lee Jones). Boris får tak i en tidsreisemaskin og reiser tilbake til 60-tallet hvor han klarer å drepe agent K. Tilbake i nåtiden er det kun agent J (Will Smith) som husker K, og han gjør alt han kan for å overtale agent O (Emma Thompson) om hva som har skjedd. Agent J får lov til å reise tilbake til tid for å avverge det hele. Her møter han en mye yngre agent K (Josh Brolin) som i begynnelsen har problemer med å tro på agent J’s historie, men etter hvert som brikkene faller på plass går det opp for agent K hva som vil skje.

Historiemessig sett er det kanskje ikke den mest interessante filmen, men når man setter seg ned for å se Men In Black så forventer man ingen Shawshank Redemption eller Gudfaren. Her forventes det kjappe kommentarer, merkelige romvesener, fantastiske våpen og et flott parforhold mellom de to hovedrolleinnehaverne. I de to første filmene er det Will Smith og Tommy Lee Jones som gir oss den gode følelsen, mens Josh Brolin har tatt over stafettpinnen fra Tommy Lee Jones i denne filmen.

Og for en jobb Brolin gjør. Hadde jeg ikke visst bedre så skulle jeg nesten trodd at filmskaperne faktisk reiste tilbake i tid og hentet en yngre Tommy Lee Jones, for Brolins tolkning av den gamle grinebiteren er helt utrolig kul. Men det er ikke bare Brolin som imponerer meg. Michael Stuhlbarg gjør en fantastisk rolle som Griffin.Det har gått 15 år siden den første filmen kom i 1997 og 10 år siden toeren kom i 2002. Mye har skjedd med teknologien siden den gang, og det er noe av det første man merker her. Effektene ser så mye bedre og realistiske ut, selv om noen av monstrene fremdeles ser altfor dårlige ut (bl.a. en enorm fisk som er med i en av de første scenene i filmen).

Bilde
Filmen leveres i MPEG-4 AVC format med 1080p i 1.85:1 ratio. Kvaliteten på bildet er akkurat der man forventer at det skal være, helt i toppen. Effektene ser veldig realistiske ut gjennom hele filmen, med unntak av den tidligere nevnte fisken. Det er sjelden man opplever noe støy i bildet, og fargene er klare gjennom hele filmen.

Lyd
Lyden kommer med den fantastiske DTS-HD Master Audio 5.1 som virkelig har blitt min favoritt gjennom de siste årene. DTS har virkelig tatt over for Dolby og leverer en mye kraftigere pakke enn hva Dolby klarer. Og i Men In Black 3 er dette ingen unntak. Her får kanalene levert kraftige doser gjennom hele filmen, og når de futuristiske våpnene avfyres hører man det ”zoinger” i hele rommet, og eksplosjonene lar basselementet jobbe. Senterhøyttaleren avgir en meget klar og fyldig tale selv under de høylytte scenene (som jaktscenene på de noe merkelige motorsyklene).

Konklusjon
Hva du syntes om denne filmen kommer nok helt an på hva du syntes om sjangeren, men ikke minst hva du syntes om de to foregående Men in Black-filmene. Jeg har disse to i hyllen min, og byttet ut de to gamle dvd’ene mine for ikke lenge siden med Bluray-versjonen av dem. Så for meg var det meget enkelt å like denne filmen, da jeg syntes det er en egen sjarm med hele MiB-universet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse