Annonse

Filminfo og video

Real Steel

Boksing er ikke min greie. Jeg har egentlig aldri helt forstått fascinasjonen med å denge løs på hodet til hverandre. Misforstå meg rett, all ære til de som faktisk bedriver denne idretten, og de er utrolige idrettsutøvere alle sammen, men det er liksom ikke noe for meg. Jeg har ingen boksefilmer hjemme hos meg, men har sett mange av dem (Rocky-filmene, Ali, Million Dollar Baby), og har syntes de har vært helt greie filmer, men ingen av dem har liksom satt seg ordentlig. Men sleng inn noen roboter og alt forandres.

Charlie Kenton er en tidligere proffbokser som har måtte legge bort boksehanskene da boksingen mellom mennesker ble forbudt. I stedet har det kommet opp konkurranser der roboter tar seg av boksingen, og menneskene styrer kampen med hver sin ”fjernkontroll”. Men det begynner å gå dårlig for Kenton, robotene hans er ikke all verden, han har pådratt seg en enorm gjeld, og på toppen av det hele finner han plutselig ut at han har en 11 år gammel sønn.

På en tur på søppeltomta, for å lete etter skrap til roboten sin, faller sønnen Max ned en skråning og henger seg opp i noe som stikker ut fra jorden. De oppdager at dette er en robot, og etter mye mas fra guttungen bestemmer Charlie seg for å beholde roboten. Etter hvert skal det vise seg at denne har et utrolig talent innen boksing og Charlie øyner en viss mulighet for å komme seg tilbake i gamet.Jeg er veldig klar over at dette er en slik type film som har en forferdelig lei tendens til å bli slaktet langt ned i søpla av de fleste anmelderne, spesielt de som er ute etter det sofistikerte og kulturelle. Dette er en møkkafilm sånt sett, men det er ikke det jeg var ute etter da jeg satte filmen i spilleren. Jeg var hjemme alene, skrudde av alt lys og satte meg godt til rette i sofaen. Lyden ble skrudd opp på et nivå hvor både kjerring og barn hadde skreket av skrekk, men jeg koste meg gløgg i hjel.

Hugh Jackman har blitt mester av slike roller, etter at han prøvde seg som håpløs romantiker i dramafilmen Australia har han endelig kommet til sine full fem igjen og gått tilbake til sjangeren han virkelig mestrer; hardbarka action. For det er nettopp det Real Steel er. Glem alt som heter sofistikerte replikker og kulturell handling, bare sitt og nyt.

Om historien til tider er forutsigbar og klisjéfylt så blir alt dette tatt igjen av de fantastiske robotene som er med i filmen. Effektene som er brukt er helt fantastiske og ser så realistiske ut at man nesten skulle tro at robotene faktisk eksisterte. De er faktisk enda bedre enn dem man ser i Transformers som til tider har en tendens til å være litt overdrevne. Disse er enklere, men også mye kulere.Man skulle kanskje tro at jeg går for toppkarakter i denne filmen, men så bra er den nok ikke. Å gi en karakter kan til tider være veldig vanskelig da denne filmen ga meg minst en femmer eller svak sekser i underholdningsverdi, men det setter den i samme bås som Gudfaren, Shawshank Redemption, Ringenes Herre og andre fantastiske filmer. Derfor velger jeg rett og slett ikke å sette en karakter denne gangen, i stedet avslutter jeg anmeldelsen med å si at du rett og slett bare er nødt til å se denne filmen. Og se den for det den er, vær så snill, ikke overanalyser hver minste detalj, la filmen gjøre det den gjør best.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse