Annonse

Filminfo og video

Glee - sesong 3

Glee sesong 3

Karakter

4 
Serien handler om showkoret New Directions på McKinley High School. Det er Will Shuester spilt av Matthew Morrison, som er korlærer, og han har tidligere vært gleeklubb-medlem selv. Hans lidenskap er musikk, dans og show – i tillegg har han et stort indre ønske om å gjøre en forskjell for noen.
 
I denne sesongen av Glee møter koret, som alltid, en god del motgang. Dette året i form av at det dannes et nytt kor på skolen, og gjengen splittes. Dette fører til intriger og mange harde valg for de fleste i koret. Som i de to foregående sesongene skal koret konkurrere, og i år er det viktigere enn noen gang å vinne. For noen er dette nemlig siste sjanse før de slutter på McKinley High School. Det at ungdommene snart skal hver sin vei, og at det nærmer seg tiden for å ta farvel preger også sesong tre av Glee.
 
Glee er en serie som fokuserer på alle tenkelige tenåringsproblemer, og som danner et godt bilde av hvordan det kan være på den alderen. Alt skildres på en god måte, og jeg finner ingen glemte problemer eller temaer.
 
Jane Lynch spiller den onde cheerleading læreren, Sue Sylvester, men hun viser også godhet og omsorg, og det gjør hun spesielt i denne sesongen. Gjennom de andre sesongene har hun glimtet til i perioder med å vise seg fra en bedre side, og man håper så gjerne at det skal vare, men hun faller alltid kjapt tilbake til ”seg selv.” I sesong 3 finner Sue Sylvester ut at hun skal bli mor, og dette gjør henne faktisk til en litt annen person. Selv om Sue har det i kjeften, og til tider gjør litt spekk for å komme lengre selv, så forandrer hun seg faktisk i denne sesongen, og det var kanskje på tide. Jane Lynch har tolket denne rollen fantastisk, og hun er en fryd å se på. Hun balanserer godt mellom god og ond, og mellom det alvorlige og komedien i denne serien.
 


De to hovedkarakterene fra korgruppa er Will Hudson og Rachel Berry, spilt av Cory Monteith og Lea Michele. Cory Monteith får jeg aldri helt tak på, han sjarmerer meg til tider, men oftest er han bare kjedelig. Lea Michele spiller den utrolig talentfulle, men noe irriterende Rachel. Hun gjør rollen knirkefritt, og jeg digger både rollen hennes, og selve skuespilleren. Chris Colfer spiller den homofile og moteriktige Kurt Hummel, dette er uten tvil min favorittkarakter, men til tider kan det bli for mye av han. Det er for mange karakterer til å nevne alle, men generelt så er det fine skuespillere og fantastiske roller. En generell bemerkning er de alle kan oppleves som litt utroverdige, men dette tror jeg har mer med konseptet, manuset og oppbygningen å gjøre – det skal rett og slett være sånn.
 
Serien blander alvor og humor på en måte jeg aldri har sett tidligere. Noen ganger tipper denne serien over til å virke parodisk, og opp til flere ganger tenker jeg at det blir litt for dumt, og ikke særlig troverdig. Selv om det parodi-aktige er en svakhet ved serien, vil jeg også påstå at det er en styrke. Det gjør nemlig at de realistiske hendelsene, de alvorlige stundene og de dype tingene i serien forsterkes.
 
Jeg syns det virker som det sitter en fantastisk regissør bak denne serien, som finner topplista, bruker sangene, analyserer sangene og skaper hendelser som passer til disse sangene. For meg er det helt klart alle musikknumrene som gjør inntrykk, og som løfter serien. Selve handlingen er ikke like viktig for meg fordi jeg koser meg sånn med musikken, men så er det jo sånn at en serie trenger en handling. Serien bærer en enorm styrke i det at de bruker så mange kjente låter og at de nesten alltid klarer og fornye disse låtene. Hver eneste sang og hvert eneste dansetrinn er en fryd å få med seg!
 
Alt i alt så liker jeg Glee, og jeg likte denne sesongen – den har litt mer driv enn de første sesongene og utrolig mye bra og tøff musikk. Som nevnt så er det alle musikknumrene vi blir servert som gjør denne serien til noe man bør få med seg, og til en serie som er lett å like! Dette er underholdning på sitt beste!
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse