Annonse

Filminfo og video

The cabin in the woods

The Cabin in the woods

Karakter

5 
Fem venner reiser ut til en hytte lang huen i vold for å slappe av og ha det morsomt sammen. Det er jo ikke til å legge skjul på at dette innebærer store mengder alkohol, noe urter med litt smell i, og ikke minst noen runder i høyet. Lite vet de at stedet har en spesiell historie før en av jentene finner en gammel dagbok og leser litt i den. Så begynner det å skje ting, men er det hele så enkelt som det fremstår?

Med Joss Whedon og Drew Goddard som manusforfattere må jo dette bli et interessant prosjekt.  Drew Goddard slo for alvor igjennom med manuset til Cloverfield, en film som gjorde det stort ute i verden, men som for undertegnede ble en heller dårlig opplevelse. Men Joss Whedon har som vanlig godt grep om sjangeren. Selv om en del av den humoristiske dialogen som var med å gjorde både Buffy og Angel så populære uteblir, er dette et solid skrekkprodukt, med det lille ekstra.  Den følger i begynnelsen oppskriften så til de grader at det blir forutsigbart, men dette gjør det absolutt ikke kjedelig! Til gjengjeld tar filmen av med interessante twister som virkelig fanger oppmerksomheten din i siste halvdel av filmen.Karakterene i filmen er stereotype og typiske for skrekkfilmer, og stort sett besatt av relativt ukjente navn.  Jesse Williams er en som Greys anatomy fans vil kjenne igjen. For Avengers og Thor fans er Chris Hemsworth et kjent ansikt. Joss Whedon har også denne gang funnet en rolle for Amy Acker, som han har brukt i flere av sine prosjekter tidligere. Det er også gledelig å se Bradley Whitford på skjermen igjen. Etter hans suksess i The West Wing har det vært relativt stille rundt han, med unntak av noen små roller her og der. Over hele linja er det helt greie prestasjoner, som man bør forvente fra denne gjengen, men de har jo ikke akkurat fått leke seg med spenstige opg nyskapende dialoger.

På DVDutgaven finnes det både en featurette og en dokumentar om filmproduksjonen, noe som nok mange vil finne interessant. Man kan også få kommentarspor med Joss Whedon og Drew Goddard.

På mange måter er dette en ren hyllest til skrekksjangeren, samtidig som den også gjør sitt for å tilføre sjangeren noe nytt. Filmen underholder fra begynnelse til slutt og visuelt er det ikke helt verst å se på. Mot slutten er det litt trøbbel når det kommer til SFX, og ting ser ekstremt falskt ut, noe som er irriterende så lenge de har gjort så god jobb med resten.  

Uansett så er dette en av de bedre skrekkopplevelsene som har vært å oppleve på skjermen i år. Vi får håpe at Goddard og Whedon ser at samarbeidet har båret frukter og at de fortsetter. Skal man følge sjangeren så er nok sjangsene for dette relativt store uansett. 

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse