Annonse

Filminfo og video

Homeland - sesong 1

Homeland - sesong 1

Karakter

6 
Du har antakeligvis hørt om serien. De siste dagene synes jeg det virkelig har tatt helt av da sesong 2 hadde premiere, men nå skal vi konsentrere oss om starten: sesong én av ”Homeland”. Dette er serien som vant Golden Globe 2012 for beste dramaserie, og en lang rekke andre priser.

Første sesong kom i 2011. Den omhandler CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) og den amerikanske marinesoldaten Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody hjemvender til Amerika etter å ha blitt holdt i fangenskap i Irak av Al-Qaida i overkant av åtte år. Han blir mottatt som en krigshelt og fenomen landet over, men Carrie er overbevist om noe annet. Hun er sikker på at Brody har blitt en fiende mot USA etter oppholdet, og at han nå er på de andres side. Hun tror han er en trussel, og bare venter på at han skal utføre et slags angrep. Men hvordan skal hun få bevist dette hvis hennes teori faktisk er en realitet?

”Homeland” er en meget interessant serie. Her får vi hint og historier rullende oppå hverandre i mange lag, og paranoiaen sirkulerer slik at vi ikke vet hvem vi skal stole på eller hva vi skal tro. Dette er spennende å følge med på, og man blir rett og slett fanget av denne serien. Fra starten av var jeg ikke forberedt på hva ”Homeland” hadde på menyen, og ting ble servert litt for fort til at jeg klarte å henge med. Derfor ble det til at de første episodene av denne sesongen ble litt forvirrende for min del, men etter hvert hang jeg helt med, og kunne ikke annet enn å si meg enig i at ”Homeland” er en fantastisk serie med høy puls. 

Både Claire Danes og Damian Lewis imponerer stort. Jeg har ikke lagt noe spesielt merke til noen av disse to skuespillerne i serier eller filmer tidligere, men begge disse gjør virkelig et godt stykke arbeid. Det er helt klart forståelig hvorfor det ble nettopp disse to som fikk Emmy-prisen for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i dramaserier. Claire Danes sin tolkning av CIA-agenten Carrie er svært bra. Carrie er i bunn og grunn en kvinneskikkelse vi har sett glimt av før. Jobben betyr alt for henne, hun har ikke noen kjæreste, og i tillegg har hun noen skjulte problemer i sitt eget privatliv. Hun minner meg i stor grad om en litt mer normal og sofistikert utgave av Saga Norén (kjent fra den dansk-svenske krimserien ”Broen”). Tross det faktum at vi har sett skissen av en slik kvinne før, gir Carrie noen ekstra nyanser til oss som seere, og alt i alt er hun en utrolig spennende karakter. Brody pirrer oss som seere ved den måten han er på, og hvordan hans handlinger kan tolkes mot to retninger. Når jeg tenker på ”Homeland” i ettertid er det Brodys nokså mystiske, men samtidig rene ansikt som popper opp i hodet mitt.

Jeg kan ikke annet enn å si at ”Homeland” virkelig innfrir til forventningene og vel så det. Oppstyret var stort da TV2 begynte å sende sesong 2 forleden, og jeg har fått med meg sesongstarten selv, og gleder meg til mer. Det er godt drama blandet med gode action-sekvenser, og det innfrir i stor grad til alt jeg venter av en serie. ”Homeland” er på alle måter en TV-serie som er verdt å få med seg, og som fester seg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse