Annonse

Filminfo og video

Cradle 2 The Grave

Cradle 2 the Grave

Karakter

3 
”Cradle 2 the Grave” er en actionfilm fra 2003 som nå gjenopplives på DVD og Blu-ray. Det er en nokså klassisk actionberetning fra de lumske gatemiljøene hvor kampen om penger og drømmen om rikdom er stor. Vi blir hovedsakelig kjent med Anthony Fait (DMX). Han er leder for en gjeng kriminelle som skal begå et diamanttyveri. Etter hvert skjer det, selvfølgelig, noen uventede ting som setter kjepper i hjulene for dem, og de støter på Su (Jet Li). Anthonys utsvevende og farlige liv får stor betydning for hans eget privatliv, og valg må tas, og ikke minst: handling må til.

Som seer blir man dratt med fra første sekund. Ranet vi får følge er nøye planlagt, og dette omhandler store ting, hvor alle elementer må stemme og skje til rett tid. Tempoet er kjapt, og det er spennende å være med som en del av gjengen. Fra starten av vet vi ikke eksakt hva som skjer, hvem vi skal heie på og hva som er målet med handlingene vi får følge, men dette er bare med på å bygge opp spenningen.

Dette er det jeg forbinder med actionfilm fra min egen barndom, hvor alt var mystisk, spektakulært og stort. Assossiasjonene jeg får er i stor grad spillet ”Need for speed” og filmer som ”The fast and the furious” (som også DMX er med i). Fullstappet med biler og andre motorbaserte kjøretøy, råkjøring, spenning, kriminalitet og slåssing tror jeg dette vil være en film som spesielt gutta vil like. En god del av tingene som skjer, er for gode til å være sant; for eksempel hvordan våre helter alltid vinner slagsmål, sniker seg unna politiet og rett og slett kommer seg ut av den seigeste og verste gjørma noensinne. I tillegg til spenning har også filmen en stor og god slump med humor. Karakterer og hendelser som er uttenkt som morsomme, slår an akkurat slik de burde, og alt i alt fremstår hele filmen som velkomponert.

Personlig ble jeg positivt overrasket over ”Cradle 2 the Grave”. Med sin høye intensitet er det ikke noe problem å føle seg underholdt, og jeg synes det er en god film. Vi har sett deler av historien veldig mange ganger før, og noe av det vi opplever blir som en litt forandret versjon av noe vi har sett tidligere. Akkurat dette gjør at ”Cradle 2 the Grave” får en noe lavere karakterer enn det spenningen og filmens komposisjon ellers står for. Noe stort kunstverk er det ikke vi har med å gjøre, men filmen er god. Det er tydelig at en viss oppskrift følges, men det er ofte slik et verk kan krype oppover skalaen for vellykkethet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse