Annonse

Filminfo og video

Hvidstengruppen

Dette er en film basert på den sanne historien om en familie og en lokalbefolkning som bestemte seg for å kjempe for friheten da Tyskland inntok Danmark 9 April 1940 og Danmarks regjering bestemte seg for å samarbeide med tyskerene.Det hele starter med et sølvbryllup. Det er Magnus Fiil og hans kone Gudrun som feires. Selv om tyskerene har inntatt landet klarer de vise stor glede ved hverandre og begivenhetene. De har alle sine klare meninger om at regjeringen har valgt å samarbeide med Tyskland. Og da motstandsbevegelsen trenger nye folk i sitt arbeide, blir Marius Fiil forespurt om å være med på å danne en motstandsgruppe. Han tar med seg sin sønn og svigersønn. Sammen klarer de samle en gruppe tapre menn hvis en av de viktigste oppgaver var å motta luftbårne våpen fra Jylland. Det gikk i ett år veldig bra for gruppen, men så kom den sjebnesvangre dagen i mars 1944, hvor gruppen ble avslørt.Denne filmen gikk rett hjem hos meg, og har satt sine spor. Det er en sterk historie om samhold og troskap, samt kjærligheten til eget land. Regissør Bjarup Riis har ikke tatt i bruk actionfylte effekter for å holde publikums interesse oppe, her går det utelukkende på de menneskelige faktorer. i tillegg gjør skuespillerene en utmerket jobb, ingen overdramatisering på noen måte. De har virkelig satt seg inn i rollene.

Bodil Jørgensen gjør en utmerket jobb i rollen som Gudrun fiil. Hun mottok Svend-Prisen for årets beste kvinnelige skuespiller. Selve filmen mottok publikumsprisen.
Bodil Jørgensen gjør en utmerket jobb i rollen som Gudrun fiil. Hun mottok Svend-Prisen for årets beste
kvinnelige skuespiller. Selve filmen mottok publikumsprisen.


Med 764.459 solgte billetter ble Anne-Grethe Bjarup Riis film Hvidstengruppen årets mest sette danske kinofilm. Den ble hovedsaklig spilt inn på Hvidsten Kro, som har vært i familiens Fiil sitt eie siden midten av 1600-tallet. Etter å ha sett filmen er den satt opp på listen over steder jeg må besøke i løpet av livet.

Filmen har høstet mye god omtale og priser, bl.annet vant den publikumsprisen under filmfestivalen i Hamburg.

Ekstramaterialet på denne Blu-ray er absolutt noe å få med seg. Vi får presentert den virkelige Hvidstengruppen og hva som skjedde etterpå, desverre er denne dokumentaren uten tekst. I tillegg får vi en titt bak kulissene på filmen.

Bilde: 1080p, HD/2,53:1/16x9
Lyd: DTS-HD5,1 Master audio Dansk
Dolby digital 5,1 Dansk
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse