Annonse

Filminfo og video

Vaffelhjarte

I bygda Knert-Mathilde på Sunnmøre bor Trille og Lena. De er de to eneste barna på deres alder som bor på plassen ut mot havet. De er naboer, men Trille vil gjerne være bestevennen til Lena. Lena mener at det ikke går, for hun skal kanskje flytte snart, og bestevenner må jo på på samme sted, eller? De finner på masse moro sammen, spiller fotball, leker gatemusikanter, gjør rampestreker, også har de hemmeligheter sammen. Det beste Lena og Trille vet, er vafflene som tantefarmor lager.Denne tv-serien som er blitt sendt på Nrk er basert på Maria Parr sin bok med samme navn. Serien er en varm fortelling om vennskap. Hvor godt det er å ha en bestevenn man kan dele sorger og gleder med. Stemningen i filmen er god og skuespillerene fungerer greit sammen, og barna snakker på sin egen dialekt,

9-åringen min er for gammel for serien, men for ei venninnes 7 år gamle datter, var dette midt i blinken. Og hun ville gjerne se den flere ganger, så hun fikk låne med seg serien hjem. Hun kunne fortelle at alle vennene hennes elsket serien og de hadde sett den to og en halv gang! Det som er veldig viktig for oss voksne når barna skal se denne serien, er at vi har vaffelørøra klar, for, ungene vil garantert ha en vaffel eller tre.Serien er spilt inn på Sunnmøre, og Goksøyra har i serien blitt den lille bygda Knert-Mathilde (et navn barna fant veldig festlig), og vi får glede av en meget vakker natur. Musikken og tekstene er laget og fremført av Odd Norstoga, han kontaktet selv NRK og ba om å få lage musikken til serien etter at han hadde lest boka for barna sine. Regissør Atle knudsen har gjort en solid jobb her, og han treffer målgruppen midt i hjertet. Jeg vet også at mange foreldre har kost seg masse med denne serien.Filmen ble også vinner av Gullruten 2011 for Beste barne- eller ungdomsprogram.

Av skuespillere treffer vi Simon H. Voldsund som spiller Trille. Dagni Myrene spiller Lena. Disse to unge er fra nærområdet der filmen er spilt inn, henholdsvis Herøy og Ulstein. Odd Norstoga har også en liten rolle i serien. I tillegg treffer vi Ingrid Bjørnov Brustad, Sølvi Hjelvik, Jonas Bakke Osnes, Nils Sletta, Anne Marit Jacobsen, Silje Breivik, Svein Roger Karlsen, Ingrid Anne Yttri.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse