Annonse

Filminfo og video

En ny vr

En ny vår handler om forfatteren Monte Wildhorn som pleide å skrive, men ikke lenger gjør det. Mot sin vilje blir han nødt til å tilbringe en sommer på landet, som et forsøk på å kanskje få begynt å skrive igjen. Der blir han kjent med nabofamilien som består av en aleinemor med tre døtre.

I hovedrollen som Monte Wildhorn finner vi Morgan Freeman, og han gjør som alltid en strålende jobb. De fleste andre rollene er derimot besatt av skuespillere uten videre talent. I tillegg er ikke manuset spesielt godt, det virker veldig tilgjort og falsk. Kanskje hadde skuespillerne gjort en bedre jobb om manuset var bedre, kanskje hadde manuset virka bedre hvis skuespillerne hadde gjort en bedre jobb, men uansett hvilken av disse som stemmer gjør dette at filmen kunne vært veldig mye bedre. Det virker som om manusforfatteren har ønska å komme til et visst punkt, uten helt å vite hvordan, så karakterene gjør og sier ting som ikke faller dem naturlig, men gjør hva manusforfatteren vil at de skal gjøre. Jeg liker hovedpersonen Monte, men det er en del av de andre karakterene som virker karikerte og som om de kun er der som kulisser for å få historien til å gå videre. En del av dialogen var unødvendig og mye av hva karakterene gjorde virka ikke sannsynlig.Det svakeste ved denne filmen er at man helt fra starten av veit hvordan filmen kommer til å ende. Det er ikke egentlig noen overraskelser eller ting man ikke forventer, så selv om filmen er fin, blir den også litt kjedelig. Det er på ingen måte noen dårlig film, men den er forutsigbar, og dermed blir den også langdryg. Det er en god historie, for all del, men det var ingen nytelse å se den, uheldigvis. Litt som ei bok som har en god historie, men elendig språk. Man kommer seg greit gjennom den, men den er egentlig finere å tenke på i ettertid.
 
En ny vår er egentlig en ganske fin film, og den er utrolig rørende når det kommer til det. Jeg er sikker på at mange kommer til å like denne filmen dersom de ser den. Jeg skulle som sagt bare ønske at den hadde fått fram innholdet og historien på en bedre måte.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse