Annonse

Filminfo og video

Joyful Noise

”Joyful noise” omhandler et lite kor som i stor grad styres av presten og resten av det kirkelige miljøet. Handlingens sted er et stykke utpå den amerikanske bygda, og derav er det stort, skummelt og rett og slett med blandede følelser de ønsker å vinne den nasjonale musikkonkurransen Joyful noise. Korets nye leder, Vi Rose (Queen Latifah), vil kjøre en tradisjonell stil i tråd med kirkens ønsker. G.G. (Dolly Parton) derimot vil krydre koret med nye elementer som ikke stemmer svært godt med prestens synspunkter.

Ideen i seg selv er jo i grunn helt ålreit. Vi har sett kor under kår som dette tidligere som for eksempel i storsuksessen ”Så som i Himmelen”, og da fungerte det og vel så det. I ”Joyful noise” fungerer det på ingen måte. Historien blir fortalt uten nerve og følelser, og jeg stiller meg uengasjert til alle karakterenes, og ikke minst korets, framtid. I tillegg til feiden mellom de to kordamene får vi en romanse mellom disse to kvinnenes avkom. Heller ikke dette blir noen fulltreffer for min del. Det hele blir bare konstruert og flaut.

Det hele blir bare konstruert og flaut...


Filmen har blitt plassert i sjangeren musikkfilm/komedie. Filmen har noen gode, humoristiske øyeblikk som får meg til å humre, men det er svært sjelden. Idet jeg hører ordet ”musikkfilm” er det i håp om noe stort og poetisk som for eksempel ”Konserten”, eller noe så befriende og lekent som ”Glee”. Her får vi ingen av delene, og ”Joyful noise” prøver å sitte på to stoler, men detter dessverre rett ned midt i mellom begge to med et stort brak.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse