Annonse

Filminfo og video

Sleeping Beauty

I Sleeping Beauty møter vi Emily Browning i rollen som Lucy. Hun er en fattig universitetsstudent som ved siden av studiene tar seg en rekke jobber for å ha råd til tilværelsen. Hun prøver seg som forsøkskanin for diverse eksperimenter, hun jobber som servitør, og til slutt vender hun seg til prostitusjon. I denne jobben blir hun etter hvert dopet ned slik at eldre, rike menn kan få fri tilgang til kroppen hennes, og få sine erotiske drømmer oppfylt. Denne stillingen har fått det passende navnet ”Sleeping Beauty”, eller ”Tornerose” som det blir på norsk. Problemet er at Lucy blir oppsatt på å finne ut av hva hun blir utsatt for når hun ligger i denne dype søvnen, og det blir bare vanskeligere og vanskeligere for henne å leve det normale livet sitt.I tillegg til hovedplotet er det en sidehistorie som handler om Lucy og hennes forhold til en mann ved navn Birdmann. Det virker som om dette ikke har noe med resten av filmen å gjøre, men etter hvert som scenene med ham blir flere, kan man kanskje begynne å skjønne hvorfor Lucy er som hun er. Men man får kun biter av historien, og før man har mulighet til å fullt forstå hva som skjer, er filmen over. Til å begynne med virker Lucy som ei vanlig jente, men det er tydelig at det er ting som plager henne og at hun har opplevd ting som har forandra henne. Dette er nok mye av grunnen til at hun ikke bare skaffer seg normale deltidsjobber, men også har jobber som få andre ville hatt.

Sleeping Beauty er ikke overraskende en veldig spesiell film. Plotet er ikke noe jeg har hørt om før, og selv om dette egentlig er en veldig bra ting, og selv om filmen er godt gjennomført, synes jeg den blir noe for spesiell. Emily Browning spiller godt, og det gjør de andre skuespillerne også, men filmen gav meg ingenting og jeg følte at den kun begynte mange historier uten å avslutte noen av dem. Og de historiene som blei avslutta – vel, der fikk vi aldri vite begynnelsen, og slutten gav oss ingen svar. Filmen er også ganske provoserende, fordi den kvinnelige kroppen blir brukt som et verktøy.
 
Alt i alt var det ikke en dårlig film, og jeg hadde hele tida lyst til å se den ferdig. Men da filmen endelig blei ferdig, følte jeg ikke at jeg fikk noe ut av den. Filmen er visuelt pen og det er nok en mening med hvert eneste klipp, men det kommer litt for dårlig gjennom med mindre man ønsker å analysere filmen ned til hvert eneste minutt. Kanskje vil den gi mer ser jeg den en gang til, kanskje ikke. Alt i alt var det en helt ok film. Ingenting å slakte, men heller ingenting å skryte av.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse