Annonse

Filminfo og video

The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

Karakter

5 

Som om det ikke var nok for den noe asosiale Peter Parker å slite med high-school og hemmelig forelskelse, blir hans liv snudd totalt på hodet etter et besøk hos Oscorp.

Jeg er i grunnen ikke noe fan av Spider-man, men har jo sett de tre filmene hvor Toby Maguire spilte Peter Parker og Sam Rami stod for regien. Helt grei underholdning er tankene mine om disse. Men, jeg var allikevel skeptisk da det ble markedsført en ny Spider-man film, regissert av Marc Webb og uten Maguire som Peter Parker. Det blir gjerne slik, at når man er vant til å se en fyr i hovedrollen så er man en smule mistenksom til den som skal overta. I tillegg ble det snakket masse om at denne filmen tok for seg tiden før Peter Parker ble Spider-man, altså i større grad enn hva vi ble presentert for i de andre filmene. Og jo, den gjør også det. For første gang vi ser Peter i denne filmen er det hjemme hos hans foreldre. Noen har brutt seg inn på farens arbeidsværelse,og etter denne hendelsen bestemmer Peters foreldre seg for å reise vekk og la Peter være hos tanten og onkelen. Peters far var nemlig en kjent og omdiskutert forsker, som sammen med Dr.Curt Connors arbeidet med å krysse arter for å kunne helbrede menneskers sykdommer og lidelser.Filmen tar så et hopp frem i tid, hvor vi treffer Peter som en ung gutt, temmelig nerd og einstøing, og som tar de svakestes parti på skolen. noe han selv får lide for. Han er en ivrig fotograf, og favoritt motivet er klassevenninnen Gwen Stacy (Emma Stone). Da Peter en dag finner farens dokumentmappe i kjelleren, våkner hans interesse for å finne ut mer om farens arbeide og hva som skjedde. Han drar på farens tidligere arbeidsplass for å snakke med farens gamle kollega Dr.Connors. Og det er her Peters eventyr starter, et eventyr som overgår hans villeste fantasier.Skuespillerene gjør absolutt en bra jobb i denne filmen. Andres Garfield spiller Peter Parker, og jeg synes han er veldig dyktig i sin rolletolkning. Garfield har vi bl.annet sett i The social network og Never let me go. Jeg ser frem til å se han i The amzing Spider-man 2, som er meldt at kommer i 2014. Som klassevenninnen Gwen treffer vi en alltid like dyktig Emma Stone, som vi har sett i filmer som Easy a og The help. Hennes far, Captain Stacy spilles av Dennis Leary. Desverre, synes jeg, så vi ikke så alt for mye til han. I min bok er Leary en dyktig skuespiller som desverre ikke alltid har vært like heldig med rollene han har fått. I rollen som Dr.Connors møter vi Rhys Ifans. Jeg var veldig spent på han i denne filmen, hvor hans rolle er hakket mer alvorlig enn rollen jeg så han i sist: Spike i Notting Hill. Han skuffet absolutt ikke. Moro var det å se Martin Sheen og Sally Field i rollene som onkel Ben og tanta Mary. Det er i grunnen lite å utsette på den jobben de gjør. Nå skal jeg ikke glemme Irrfan Khan som Rajit Ratha.

Jeg koste meg virkelig disse noe over 2 timene som filmen varte, og man skal ikke se bort i fra at jeg tar en titt på den igjen om ikke så lenge. Og i motsetning til min kollega Jessica, så likte jeg The Lizard. Jeg har aldri lest Spider-man, så jeg kan ikke så mye om historien i så måte, men er jo klar over at regissøren har tatt seg sine friheter. Det kan kanskje være irriterendes for Spider-man fans, men for meg fungerte det bra, sikkert fordi jeg ikke er store fanen og så på filmen som en utrolig god underholdning med masse action og flotte bilder.Bildet på denne Blu-Ray discen er supert. Lyden er ikke så aller verst den heller.
Av ekstramateriale så kan denne utgaven, som har to discer, by på en second screen app, som man synker opp mot filmen for en enda bedre opplevelse. Dette har jeg ikke testet, så kan ikke uttale meg om hvordan dette fungerer.
Vi får også 90 minutter med "making of".
Slettede scener, art gallery, stuntscener og audio kommentarer fra Marc Webb, Avi Arad og Matt Tolmach.


 

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse