Annonse

Filminfo og video

De fem legendene

De fem legendene

Karakter

6 
Dette er filmen om de fire vokterene som mannen i månen har valgt ut. Det er Julenissen, Påskeharen, Tannfeen og Jon Blund. Vokterenes oppgave er å beskytte jordens barn fra farer. Men, en dag oppdager Julenissen at Busemannen er kommet tilbake. Busemannen er slem, og han vil sørge for at alle jordens barn vil tro på han og få mareritt, frykte han og ikke lenger tro på de fire vokterene. Men, mannen i månen vet råd, og sender de fire vokterene den femte utvalgte: Jack Frost, som ingen barn vet eksisterer og som bare lever for å ha det moro.Dreamworks har denne gang fått Güillermo del Toro som produsent (Hellboy, Pans Labyrint, Mimic m.fler). Dette gir seg utslag i et tidvis dystert men i hovedsak fargerikt og fantastisk eventyr i 3D. Her er en dose humor, spenning, eventyr, triste stunder, glade stunder, rørende stunder - ja, dere skjønner hva jeg mener; en film som inneholder alt den bør og skal når det kommer til gode animasjonsfilmer for barn.

Filmen har selvsagt en som er litt mer helt enn de andre, denne gangen er det Jack Frost. Han er en enkel fyr som elsker lek og moro, desverre later det til at ingen barn vet om han eller tror på han, slik de tror på de fire andre vokterene. Dette gjør Jack litt vrang når det kommer til å skulle bli fullverdig vokter, men, han taes med på en ferd som gjør at han blir bedre kjent med seg selv og finner ut hvorfor han er valgt av mannen i månen som den femte vokteren.
Vel, glem Julenissen som den gomodige tjukkasen med hvitt skjegg og lystig smil. Her får man han i en mer hardbarket utgave, snill og gomodig - for all del, men med brede skuldre og tattooveringer skiller han seg noe ut fra den Julenissen vi kjenner. Det samme gjelder de andre vokterene også. Ta Påskeharen f.eks. Han er en stor og muskuløs hårete fyr med lange ører. Rett og slett en bad-ass hare! Og badguy - Busemannen, han er akkurat passe guffen til å være skremmende uten å være kjempe skummel.Det er også plenty actionsekvenser i denne filmen. Noe som gjør den spennende å følge med på. I motsetning til enkelte andre animasjonsfilmer hadde ikke denne noe spesielt død-tid. Men, like fengende som Shrek er den kanskje ikke. Jeg må allikevel si at denne filmen kommer langt opp på favorittlisten min, og det frister til å se den igjen, bare da på orginalspråket denne gang. For, siden det er barnefilm med 7-års grense, så er den på norsk. Det fungerer det altså, for Kåre Konradi og Ivar Nøvre bl.andre, gjør at det fungerer.

For meg var denne filmen absolutt en god adventsfilm, men den hadde helt klart gjort seg som årets julefilm på kino også. Jeg fikk nemlig god julefølelse i meg når jeg så den. Jeg fant den rett og slett søt og akkurat passe for min del. Den bøy på det en slik film skal by på, og den leverte helt klart. I følge de få som var i samme kinosal som meg og sønnen min, så var de enige om at dette var en knall film. Desverre får man den ikke på DVD/Blu-ray denne julen, for hadde man det hadde den absolutt ligget under treet vårt.3D effektene her er fantastiske og gjør dette eventyret komplett. Ingen ting som hakker, alt glir som på skinner her, og selv om det er sjelden jeg gir karakter, så gjør jeg det denne gang og gir den full pott!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse