Annonse

Filminfo og video

Total Recall

Total Recall handler om Doug, en helt vanlig fyr som er litt lei av det normale og kjedelige livet han lever. Han søker derfor nye minner. Han oppsøker Recall, stedet som skaffer deg nye mentale minner. Dette leder oss og filmens karakterer til spørsmålet; skjer det, eller er det kun et teknisk skapt minne? I 1990 kom en versjon av Total Recall, da med Arnold Schwarzenegger. Denne versjonen er med Colin Farrel og Jessica Biel.

Filmen bruker utrolig lang tid på innledningen, da skulle man hvert fall tro at historieoppbygningen er solid, og at det meste er klart og tydelig. Men nei, selv med en lang innledning ender filmen opp med å virke frustrerende og forvirrende, hvert fall for meg.

Total Recall skal illustrere fremtiden, og fremtiden illustreres med mye kul teknologi og mye tøft utstyr. Blant annet flyvende biler og telefoner innebygd i hendene. Likevel får jeg et litt kjedelig bilde på en tenkt fremtid, det er liksom kun teknologien som er interessant.

Det er umulig å forstå hva som egentlig skjer underveis, og jeg søker stadig klarhet, dette gjør filmen både forvirrende og litt spennende. Selv om det for så vidt er ganske spennende til tider, blir jeg ikke dratt nok med inn i handlingen og inn i universet.

Jessica Biel gjør en flott prestasjon, det gjør også Colin Farell, selv om jeg i utgangspunktet syns han er en kjedelig skuespiller med lite sjarm. Han er både kjekk og barsk, men det stopper der. Det er rett og slett litt lite ved han, etter min smak. Bill Nighy spiller også i denne filmen, han er det alltid gøy å se i nye roller. Han kan være hva som helst – og bestandig like troverdig. Også i denne filmen gjør han en fantastisk figur av karakteren Matthias.På mange tidspunkt i filmen er jeg like forvirret som hovedkarakteren, Doug, også kalt Quaid, spilt av Farell. Man vet aldri hvem som er snill, hvem som er slem, hvem som er helt, og hvem som har en skjult agenda. Dette holder spenningen oppe, men det blir rett og slett for forvirrende.

Jeg har ikke sett filmen fra 1990, så jeg kan ikke sammenlikne med den, men versjonen anno 2012 imponerte meg ikke noe spesielt. Det er en helt grei film med en god mengde action og mange kule effekter, men det er det. Det er ikke en historie som over-engasjerer meg, men en helt grei film å ha sett.

Filmen har en god og høy lyd, og mange gode spesialeffekter. Blu-Rayen gir fine og skarpe bilder.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse