Annonse

Filminfo og video

The Lucky One

The Lucky One

Karakter

3 
Logan er med i den amerikanske hæren og har vært på ikke mindre enn 3 oppdrag i Irak.  På det siste oppdraget finner han et bilde av en jente og bak på bildet står det ”Keep safe”. Under et angrep ser han på bildet og utrolig nok klarer han å overleve, i motsetning til flere andre i hans tropp. Han tror fullt og fast på at dette er på grunn av bildet, og bestemmer seg for å forlate hæren og reise for å finne kvinnen på bildet. Vil han finne henne?

Nicholas Sparks ble for alvor kjent i filmens verden da bøkene Flaskeposten og The notebook ble filmatisert. Flaskeposten med Kevin Costner, Robin Wright og Paul Newman i hovedrollene er beregnet på et litt mer voksent publikum, mens The Notebook har gitt unge gutter over hele verden en romantisk helt å leve opp til i Ryan Goslings skikkelse. I 2002 ble dessuten Sparks sin bok A walk to remember også filmatisert og dette er min personlige favoritt av disse filmatiseringene, selv med den gang relativt ukjente Mandy Moore og Shane West i hovedrollene.Styrken i Sparks sine historier er karakterer og relasjonen mellom karakterene. Det er sterke følelser som gjerne undertrykkes eller deles med full bravur. Ulykkelig og ung kjærlighet er et tema som går igjen, gjerne med intense følelsesmessige drakamper. Nettopp tematikken i bøkene og de gode karaktergalleriene gjør de lette å føre over på lerretet. Selv om noen regissører har mer hell enn andre. The lucky one har også et relativt godt utgangspunkt, men er desverre litt tynnere enn noen av de andre historiene.

Zac Efron spiller hovedrollen som Logan og man kan trygt si at han har blitt voksen og man kan etterhvert se en gryende talentfull skuespiller i han når han hverken har håret, dans eller sang å hekte opptredenen sin på. Han er troverdig og behersket noe som gir Logan karakter. Hans motskuespiller Taylor Schilling gjør også en god jobb, men mest når hun og Efron kan skinne sammen på lerretet. Det er ikke til å stikke under en stol at de har god kjemi, noe som er en stor styrke i filmen.Handlingsmessig er det ikke store ting som skjer på det ytre planet. Det er mye som foregår på det indre planet hos samtlige av hovedkarakterene i filmen, desverre er det ikke alltid like overbevisende alltid. Sparksfilmer som ikke er helt gjennomførte bærer preg av å være bygget opp som en countrylåt: hjerte, smerte og enda litt hjerte. Alt det vonde som kan skje og som kan gjøre kjærligheten vanskelig må selvfølgelig skje. Og karakterene er ikke bare skadeskutt, de er alvorlig såret.

Dette var en midt på treet Sparks film som løftes opp av fin scenografi og flotte bilder med herlige farger. Alt sammen for å bygge opp under den romantiske stemningen. Musikk av Mark Isham er heller ikke å kimse av, spesielt med herlig lyd. Blu-ray utgaven har også en del spennende ekstra materiale for Zac Efron fans der ute, samt en digital kopi. 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse