Annonse
Journey 2 - Den mystiske øya

Karakter

3 
Sean er som ungdommer flest, ekstremt nysgjerrig på alt som rører seg i denne verden. En dag mottar han et kodet nødsignal fra en mystisk øy som ikke finnes noe sted på kartet. Ved å bruke gode gamle klassikere av Jules Verne klarer han å tolke koden og skjønner hvem som står bak. Hans stefar Hank prøver å få gutten til å holde seg hjemme, men Sean har bestemt seg.

Dette fører til at Hank blir med på reisen så de kan knytte litt tettere bånd som far og sønn. På reisen plukker de også opp en merkverdig helikopterpilot og hans datter som Sean selvfølgelig blir hodestups forelsket i. Etter en strabasiøs reise som ingen forsikringsselskap ville godkjent, havner de til slutt på den mystiske øya. Finner Sean det han leter etter?Josh Hutcherson spiller rollen som Sean og gjør en helt grei jobb, hverken mer eller mindre. Dwayne Johnson spiller rollen som hans stefar Hank, og han bringer en god dose humor inn i sin karakter, heldigvis. Det morsomme her er at dette er en karakter som har mer fokus på bruk av hjerne enn muskler, noe som viser Johnson fra en litt annen side. At han har et noe komisk tilsnitt innimellom er ingen hemmelighet, men det kom godt til utrykk her.

Dette er fortsettelsen på filmen Reisens til jordens indre som kom ut i 2008 og er et skikkelig familie eventyr som kan fenge folk i alle aldersgrupper. Effektene er relativt påkostet og sørger for ar reisen til den mystiske øyen blir litt av en visuell opplevelse. Legger man til fargerike karakterer og skapninger som de treffer på veien, har man en god oppskrift for suksess.

Blu-ray utgaven har mye spennende ekstramateriale som blant annet interaktive kart, slettede scener og gag reels. For de som ønsker det er det også en digital kopi tilgjengelig. Gjennom BD live kan du finne mye ekstra informasjon om du virkelig digger filmen og vil vite mer.

I utgangspunktet er jeg lite begeistret for eventyrfilmer. Jeg klarte aldri hive meg på Indiana Jones bølgen og har vel heller aldri hatt behovet for det. Men det skal sies, denne filmen var ganske underholdende, på tross av at plotet var noe tynt. Heldigvis så tok dialogen støyten for manglene i plotet og sørget for at jeg måtte trekke på smilebåndet ved et par anledninger.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse