Annonse

Filminfo og video

Rock of Ages

Rock of Ages

Karakter

2 
Vi befinner oss i englenes by Los Angeles og året er 1987. Los Angeles er byen hvor unge med stjerner i blikket møtes og forsøker så godt de kan å bygge opp en karriere. Det samme gjelder Drew og Sherrie. Sherrie får et ublidt møte med Los Angeles den første kvelden hun kommer dit. Heldigvis møter hun Drew som gjør et godt forsøk på å rette opp inntrykket av byen.

Sherrie ønsker å bli sanger, og foruten å jobbe på The bourbon room har Drew også sitt eget band med samme drømmer som Sherrie, å bli oppdaget. The bourbon room er stedet å gjøre det på.  Sherrie står på bar bakke og Drew sørger for at også hun får jobb på The bourbon room. Det tar ikke lang tid før en kjærlighetshistorie ispedd gode gamle rockeslagere som Alone og Waiting for a girl like you, utvikler seg.Regissør Adam Shankman er fra før av mest kjent som koreograf, regissør, produsent og danser. De fleste kjenner han igjen som en av dommerne i So you think you can dance eller husker at han sto bak publikumsuksessen Hairspray. Det har vært store forventninger knyttet til  Rock of Ages nettopp fordi Shankman står bak og har fått med seg et bredt spekter av skuespillere, i fra nybegynnere til folk som nærmest er å regne som veteraner i Hollywood.

Julianne Hough husker de fleste fra den siste Footloose, men hun har også vært med i Burlesue og Dancing with the stars. Hun har en herlig utstråling som kan gå både i den naive retningen og den litt mer kuyniske og sexy retningen. Noe som er en fordel med tanke på hennes rollevalg. Hun gjør god figur her i Rock of Ages spesielt sammen med Diego Boneta. Han har i utgangspunktet spilt i en del tvserier som Unemplyed og 90210, og dette er hans første store hovedrolle.

Når man skal se en film som dette forventer man magi, man forventer musikalske numre som får håret til å reise seg på armene og virkelig får deg til å engasjere deg i karakterene og historien, men desverre er det kun et eneste magisk øyeblikk i filmen, og det står Diego Boneta for med låten I wanna rock. Ellers er det temmelig tamt, dødt og kjedelig.Stacee Jaxx karakteren som spilles av Tom Cruise fremstår som en tåke og dopbelagt Morten Harket som har problemer med å fullføre en eneste setning, noe som rett og slett bare gjør karakteren patetisk og irriterende. Samme gjelder forøvrig karakterene som spilles av Alec Baldwin og Russel Brand. Og selv om man skjønner castingen av Catherine Zeta Jones, så kan ingenting unnskylde den stemmen eller stylingen for den slags skyld.

Filmen fremstår egentlig lite som en hyllest til rockens glansperiode, men mer som en parodi på en periode i musikken som var i stadig endring.  Den store rocken hadde etablert seg og var ikke lengre så nytt å spennende, og dermed begynte produsentene å lete etter nye talenter innen forskjellige sjangre. En av fenomenene som oppsto i kjølvannet av dette var boybands, som vi også får se litt av i filmen.

Jeg skulle så virkelig ønske at denne filmen ga meg noe. Musikkmaterialet husker jeg selv godt fra jeg vokste opp og jeg elsket den musikken. Her blir de fleste låtene radbrukket til det ugjenkjennelige og blir sunget av stemmer som rett og slett ikke duger. Med et par hederlige unntak da vel og merke, Mary J Blige for eksempel. Ellers blir dette for platt og intetsigende for meg. Dessverre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse