Annonse

Filminfo og video

The Expendables 2

Jeg har ikke sett The Expendables (2010) og vurderte derfor på om jeg skulle se den før jeg satte meg og så The Expendables 2. Jeg endte opp med å lese om plotet i den første filmen, men selv det hadde ikke vært nødvendig for å få med seg hva som skjer i The Expendables 2. Jeg kjente kanskje ikke karakterene så godt som jeg kunne hatt mulighet til, men det er noen nye skuespillere fra den første filmen, så selv det utgjorde ikke videre forskjell. The Expendables-filmene er altså typiske actionfilmer hvor plotet ikke er så viktig, fordi actionscenene er så ubeskrivelig tøffe.
 
Likevel, om historien til The Expendables 2: Kort fortalt får Barney Ross (Sylvester Stallone) et oppdrag fra Church (Bruce Willis), han skal hente en safe med noe verdifullt, som ikke kan havne i feil hender. Selvsagt er det ikke bare-bare å få med innholdet fra safen. I tillegg skal han også ta vare på Maggie Chang (Nan Yu) og sørge for at hun ikke blir skada på noen som helst måte. Ross samler derfor sammen gjengen sin og setter i gang med oppdraget.
 


Filmer som denne er grunnen til at jeg elsker action. Filmen begynner med action, fortsetter med action, og avslutter med action – akkurat sånn det skal være. Karakterene er barske og tøffe med en akkurat passe god blanding av humor. Personlig synes jeg denne typen humor, den man finner i actionfilmer, kan være noe av det morsomste der ute. Kanskje er ikke The Expendables 2 den morsomste sånn sett, men det spiller liksom ingen rolle, for resten er så rått! Det er løping og slåssing og skyting og eksplosjoner, denne filmen mangler liksom ingenting. I tillegg er det flere referanser til andre filmer som skuespillerne er med i, som Rambo, Die Hard og Terminator, som er med på å være komiske avlastninger fra volden. The Expendables 2 har noe for alle: hardbarka mannfolk gutter kan se opp til, og hardbarka mannfolk jenter skal sikle etter.
 
Og for ei stjernerekke av skuespillere! Sylvester Stallone, Jason Statham, Chuck Norris, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Terry Crews og Liam Hemsworth for å nevne noen. De gjør en så utrolig god jobb, og passer så godt til karakterene sine. Hadde det vært andre skuespillere ville ikke filmen vært halvparten så bra, for det er skuespillerne som gjør mesteparten av filmen. Det er kjempetøft å se så mange store sammen, i en så kul setting.
 


Likevel må jeg trekke fram at dialogen ikke er veldig mye å skryte av. Det var helt greit da replikkene var korte og karakterene ikke prøvde å være dypere enn de egentlig var, men da de fortalte historier og prøvde å få fram en slags sentimental side blei det bare dumt. Hadde disse historiene blitt kutta tror jeg filmen ville blitt bedre, uten at den er dårlig som den nå er.
 
Dette er en film alle actionelskere må se. Personlig nøyt jeg hvert eneste sekund, jeg satte på filmen, satte meg godt til rette i godstolen og koste meg virkelig. Det er hjernedødt, selvsagt, men det er underholdende og bra. Jeg vil ikke si at The Expendables er en kvalitetsfilm, men den har alt jeg ser etter i actionfilmer, og mer ber jeg ikke om.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse