Annonse
Pixar short films collection 2

Karakter

4 
Denne andre filmsamlingen med kortfilmer fra Pixar inneholder tolv kortfilmer. Hele samlingen har en spilletid på omkring én time, og man kan finne mange flotte historier i budskap i disse filmene.

I tillegg til de gode kortfilmene inneholder også denne blu-rayen ekstramateriale som viser hvordan mange av Pixars svært talentfulle regissører startet sine karrierer. Dette er interessant og spennende.

Denne kortfilmsamlingen vil nok, som så mye annet av Pixars produksjoner, passe godt for både store og små. Det er i alt fire filmer med kjente og kjære stjerner fra filmene ”Toy Story”og ”Biler”. Disse vil nok trekke de yngste sin oppmerksomhet, men oppvarter, som alltid, med ekstremt god humor for de litt større.

Personlig blir nok nettopp kortfilmene med ”Toy Story” og ”Biler” høydepunktene. Her vet man virkelig hva man kan vente, og man blir ikke skuffet. Andre av filmene kan bli litt vel eksperimentelle, men likevel: alt i alt er dette positivt da de er innovative, kreative og spennende.

I tillegg til de velkjente ”Toy Story” og ”Biler” ble jeg svært imponert over filmen ”La Luna” (norsk tittel: ”Månen”). ”La Luna” var Oscar-nominert i år i kategorien beste animerte kortfilm, og jeg forstår hvorfor. ”La Luna” forteller historien om en liten gutt, Bambino, som blir med sin far og bestefar ute på seiling rundt midnatt. Det de tre generasjonene skal utføre på denne turen er å sope vekk alle de falne stjernene fra månens overflate. Dette er en sjarmerende film som ser på verden med nye briller. Man får på sett og vis følelsen av å se hele verden med et barns øyne når man ser denne filmen, og dette er fascinerende. I tillegg kan man hente ut en hel del moral om det å finne sin egen identitet, ta egne valg og ikke minst: prøve å ta de riktige valgene.

Alt i alt er dette en filmsamling du helt klart kan bruke en times tid på for litt ekstra godbiter og underholdning fra Pixar.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse