Annonse

Filminfo og video

Neil Young Journeys

I Neil Young Journeys følger vi Neil Young da han i mai 2011 kjørte fra hjembyen sin Omemee nord i Ontario til Massey Hall i Toronto hvor han skulle ha de to siste konsertene av soloturnéen sin. Regissøren bak denne dokumentaren, Jonathan Demme, var med ham i bilen og fikk høre små historier som Neil Young fortalte om livet sitt, som for eksempel hvor han fiska da han var fem år gammel, til den gangen han smakte på tjære.
 
Jeg er kanskje ikke egentlig rette person til å anmelde denne filmen ettersom jeg ikke har hørt spesielt mye på Neil Young og heller ikke visste særlig mye om ham. Men dette gjorde det kanskje også litt ekstra spesielt, og jeg merka i løpet av filmen at jeg syntes det var spennende å høre mer om livet til en musiker som har betydd så mye som han har, og som har vært til inspirasjon for band som blant annet Nirvana og Pearl Jam. Dokumentaren er også interessant fordi Neil Young har glede i å fortelle Demme om hva han har opplevd, om hjembyen sin, om hva han bryr seg om. Selvsagt er ikke alt han forteller om like spennende og relevant, men det hadde jeg heller ikke forventa.Det er klart at en dokumentar om Neil Young er for de som liker og interesserer seg for Neil Young, for hvem gidder vel å se en dokumentar om en artist de ikke liker? Men det er en overraskende koselig film, jeg tok meg sjæl i å like den mye bedre enn jeg trodde jeg ville, både historiene og musikken. Dokumentaren inneholder 12 live-framføringer fra konserter han har holdt opp gjennom åra, og det er ikke å komme fra at han er fantastisk! Både musikken og framføringene hans er av en egen klasse. Stemmen hans, gitarspillinga hans … det er flott å høre på, og det hører man på publikummet på konsertene at de synes også. Dersom du er stor fan av Neil Young er det ingen tvil om at du skal skaffe deg denne DVD-en. Og personlig, som en som ikke har hatt noe særlig forhold til Neil Young før dette, har jeg nå fått sansen for ham, og kommer nok til å sjekke ut musikken hans. Dokumentaren blei kanskje lagd for fansen, men den har også klart å skaffe nye fans, eller i det minste én. Og bare det er ikke verst. Den fikk meg dessuten til å ønske å dra på konsert igjen!Dette er en god dokumentar. Uavhengig av hvem den er om, er den god. Det er en fin blanding mellom artisten som snakker, og musikken hans. Historiene er ikke alltid relevante til musikken, men de er morsomme, og stemninga er god, den er rolig, avslappa. Og det passer godt til musikken hans også, noe som gjør at dokumentaren føles godt gjennomført. Om personligheten hans blir framstilt riktig, om det er riktige sanger fra riktige konserter og år som er valgt, overlater jeg til fansen å bestemme. Men jeg blei godt underholdt i halvannen time, har mer kunnskap enn før og en ny artist jeg skal sjekke ut, så jeg er godt fornøyd.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse