Annonse
Resident Evil: Retribution

Karakter

5 
Sist vi så Alice (Milla Jovovich) var hun ombord på et skip på vei mot Arcadia - en by i Alaska hvor det skulle være medisiner og hvor sjansen var til stede for gjenlevende mennesker å overleve. Hun trodde hun hadde klart å komme seg unna Umbrella Corporations, men før skjermen går i svart i film nr 4, ser vi at de blir angrepet. Nå er hun igjen tilbake i kampen mot de levende døde og firmaet som skapte dem. Film nr 5 i rekken går rett på der film 4 slutter.Jeg er alltid klar for en ny Resident Evil film, men, etter de første minuttene ble jeg lett skeptisk til denne og så for meg en gedigen skuffelse. heldigvis slappe jeg det og filmen ble akkurat som jeg forventet og ønsket at den skulle være. Her er samme brutale actionscener med drapslystne zombier fra alle verdens hjørner. Her er skapninger man knapt trodde kunne eksistere, selv ikke i den villeste fantasi, i tillegg til et par man har sett tidligere.

Denne gangen får vi et nærmere innsyn av planene til Umbrella Corporations, og de forsøker stadig å få tak i Alice, som er en viktig brikke i deres planer. Men, de er ikke alene om å ville ha tak i henne, en fiende vi stiftet bekjentskap med i en av de tidligere filmene er også ute etter Alice denne gangen. Kampen er i gang, denne gangen ikke bare mot de levende døde, men også mot sterkere fiender.Da jeg så første Resident Evil filmen hadde jeg ikke trodd at jeg etter hver film ville gå og vente på en ny i rekken. Denne filmen er intet unntak, og jeg er helt klar for film nr 6 i rekken når den måtte komme. Jeg bare digger actionen i disse filmene, og denne gang var det på en måte så enda mer, selv om det ikke var like mange virusinfiserte skapninger med. Men selve storyen og karakterene, det bare gjorde denne filmen til enda en kul filmopplevelse for meg. Det er sjelden jeg ser en film to ganger på rappen, men jeg måtte bare med denne, og merker jeg er klar for å finne frem de fire tidligere filmene og ha et lite Resident Evil-maraton i løpet av kort tid.Regissør Paul W.S Anderson gir oss enda en gang en film spekket med action og kule effekter. Milla Jovovich gjør fortsatt en brukandes jobb som hovedkarakteren Alice. Denne gangen får vi se en noe mer menneskelig side av henne, noe som absolutt er et pluss. Sienna Guillroy som Jill, noen husker henne kanskje fra RE: Afterlife. Hennes rollekarakter er hakket mer spicy nå enn sist vi så henne. Videre får vi et gjensyn med Michelle Rodriguez, Boris Kodjoe og Colin Salmon.Det er noe ekstramateriale på denne Blu-rayen, slik som slettede og utvidede scener, behind the sceen og prosjekt Alice mm.

Filmen gjør seg best på stor skjerm med volumet skrudd opp et par hakk mer enn normalt, ikke for at lyd og bilde er dårlig, men fordi bilde og lyd på denne Blu-rayen fortjener å få vist seg frem mest mulig. Det er moro når man får se hva en god Blu-ray virkelig kan by på av kvaliteter.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse