Annonse

Filminfo og video

That's My Boy

That's My Boy

Karakter

4 
I ”That's My Boy” blir vi kjent med Donny Berger (Adam Sandler) som i svært ung alder blir far etter å ha hatt en relasjon til en av sine lærere. Denne læreren havner i fengsel grunnet det ulovlige forholdet, og Donny må ta ansvar for deres felles sønn. Eller rettere sagt, Donnys far må ta ansvar for han fram til Donny selv blir myndig. Sønnen til Donny, Han Solo Berger (Andy Samberg), eller som han nå har endret navn til: Todd Peterson, er ikke særlig begeistret for sin noe spesielle forhistorie, og har i voksen alder kuttet all kontakt til faren. Det er når Donny får se i en avis at sønnen skal gifte seg at han ønsker å gjenoppta kontakten. Sønnen er kanskje ikke like interessert… Konfliktene og de komiske situasjonene som oppstår mellom far og sønn, og den potensielle svigerfamilien, blir til tider kostelig, og det blir en innviklet reise.

Med dette som grunnlag får vi en utrolig god historie, og først av alt må det bare sies: Adam Sandler slutter aldri å overraske. Det er lenge siden jeg har ledd så mye av en rolletolkning som Sandlers humoristiske og vel gjennomførte karakter Donny Berger. Med varme og sjarm har han virkelig publikum i et fast grep. Donny Berger fikk stor suksess som gutten alle visste hvem var grunnet hans forhold til sin egen lærer. Han lever godt på dette en stund, og får være med i talkshows og lignende. Men alt visner etter hvert, og når vi møter Donny i filmen er han en relativt sluskete mann som alltid har en øl på lur, drar til daglig fram uttrykk og morsomheter som var populære for minst ti år tilbake, og bærer klær som stammer fra omtrent samme epoke.

Generelt er dette en veldig solid film i sin sjanger. I starten får vi oppsummert Donny sitt forhold til Han Solo sin mor i kjappe trekk. Her er det mye humor å hente, men det tar litt tid å komme inn i rett modus for akkurat den komikken som gjennomsyrer hele filmen. Det hele preges av både underdrivelser, overdrivelser og til tider lite realistiske handlingsmønster. Men når man førstes forstår filmens ”spilleregler” kan man bare lene seg tilbake, nyte og le.

”That's My Boy” er først og fremst en god og morsom komedie. I tillegg inneholder den moral, kreativitet og lekenhet. Absolutt en film som er verdt å se for å høyne latternivået ett par hakk.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse