Annonse

Filminfo og video

Manhattan

Manhattan

Karakter

4 
Isaac er skilt for annen gang, og har nå startet et forhold til en 17åring. Selv er han en godt voksen kar og klar over problemene som kommer av den store aldersforskjellen. Han uttaler selv at han er eldre en faren hennes, og at det aldri kommer til å vare. Isaac slutter i jobben sin, fordi han er lei og for å skrive en bok. Hans beste kamerat Yale, som for øvrig er gift, har nettopp innledet et forhold på si. Da Isaac får møte denne dama, oppstår det med en gang en spesiell tone. I begynnelsen er den ikke spesielt god, men så er det vel nettopp denne spenningen og motsetningen som øker tiltrekningen og et forhold innledes. De er begge mennesker med hver sine problemer, og de er begge rarere enn folk flest.

Diane Keaton og Woody Allen spilte også sammen i Annie Hall, det fungerte godt i den filmen, og fungerer nesten enda bedre i denne filmen. Woody Allen og Diane Keaton har en svært god kjemi, og får til et godt spill seg i mellom. Vi får æren av å se en ung Maryl Streep, og som alltid, så er hun fantastisk, selv i en liten birolle. Det er også en håndfull andre biroller som virker litt malplasserte, enten overspiller de eller så blir de for anonyme og uinteressante. I tillegg til å ha hovedrollen er det Woody Allen som har skrevet og regissert filmen.

Som jeg også har skrevet om Annie Hall, så har gamle filmer en tendens til å bli for kjedelig, hvert fall for meg. Jeg er vant til et mye høyere tempo og mer spenning i nyere filmer, og da blir det fort kjedelig med så lite handling, og så mye dialog – men dette er jo ekte Woody Allen stil, og filmen har helt klart mange kvaliteter. Karakterene er for så vidt spennende nok, og det er en del gode dialoger som også skaper litt komikk. Filmen blir ekstra sjarmerende i svart/hvitt, i tillegg er musikken ekstremt behagelig og sjarmerende.

Det eneste ekstramateriale som følger Blu-Rayen er en trailer. Filmen har tålt overføringen, og gir en bedre kvalitet en DVD, men det er en gammel film og derfor kan det ikke måle seg med nyere filmers Blu-Ray kvalitet. Det er jo også en svart/hvitt film som gjør det litt vanskelig å se den gode kvaliteten, men absolutt klare bilder, lyden er dog noe lav til å være BD.

Dette er nok en romantisk komedie fra Woody Allen, og i kjent stil. For min del illustrerer denne filmen mennesker og svik, både hvordan man svikter og hvordan man takler sviket. Det var mange problemstillinger i filmen som var interessant å se dramatisert, og det var noen spennende karakterer. Dette er ikke en av de beste filmene jeg har sett, men absolutt verdt å se.

Et fantastisk sitat fra filmen, som er verdt å gjenta og reflektere litt rundt: ”Man lager små problemer for seg selv, så man slipper å tenke på de store problemene.”
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse