Annonse

Filminfo og video

Dredd

I fremtidsbyen Mega City One er det dommere utstyrt med våpen og rett til å tilintetgjøre som opprettholder ro og orden. Når et trippeldrap blir begått, drar Judge Dredd (Karl Urban) og aspiranten Cassandra Anderson (Olivia Thirlby) til en gedigen blokk for å etterforske drapene. Alle spor peker i retning av Ma Ma (Lena Heady) som er ei brutal narkodronning. Fra sin leilighet i øverste etasjer beordrer hun hele blokka avstengt og sender sine styrker etter Dredd og Anderson. Jeg tror det beste man kan si om denne filmen er at sliter man med å holde øya oppe om morran eller på nattevakt, så er denne mer effektiv enn fyrstikker. Ikke fordi den er så innmari bra, men fordi det er masse bang bang, drap og vold. Filmen er basert på tegneserien Judge Dredd som startet en gang i 1977. Den ble også filmatisert i 1995 med Sylvester Stallone i rollen. Ikke så mye å rope hurra for noen av dem mener nå jeg. For dette er en veldig guttefilm. Her taes vi inn i en dyster fremtidsverden, hvor man sliter med overbefolkning, forurensning og mye kriminalitet. Regissør Pete Travis har klart å få fremtiden til å virke enda mer skremmende enn man hadde trodd den skulle bli, selv om ikke alt er like realistisk da. Men, i tegneseriefilmenes verden er vel det meste lov.Det som er litt tøft med filmen, er filmingen og effekter, kanskje spesielt fremstillingen av slo-mo, narkostoffet som får hjernen til å oppleve det som skjer i 1% hastighet. Det er faktisk litt kult, og man får et par "wow" opplevelser.

Skuespillerene, vel, ikke så mye å rope hurra for. Karl Urban har vi sett i filmer som Priest, Star Trek og som Eomer i Ringenes Herre To tår og Atter en konge. Olivia Thirlby har vært med i bl.annet No strings attached, hun gjorde ikke mer ut av seg enn at hun bare er et navn på rollelista for min del, det samme gjelder egentlig i denne filmen her. Ikke de beste prestasjoner. Ellers treffer vi Lena Heady, henne kanskje noen husker fra Imagine me and you, hun er kanskje den jeg synes gjør best rollefigur her. Wood Harris og Rakie Ayola står også på rollelisten.Jeg vil tro at denne filmen vil gå rett hjem hos enkelte gutter, for her er rå hjernedød action hvor bad ass kjeltringer får bank av tøffeste heltene. For meg ble det bare en suppe av scener som holdt meg våken pga bråk.

Denne kom som 3D, det har desverre ikke jeg, men lyd og bilde på Blu-rayen er meget bra. Klare bilder som selv jeg skjønner vil ta seg utmerket ut på et stort lerret. Og lyden, den har sin virkning om man skrur volumet godt nok opp.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse