Annonse

Filminfo og video

The Terminator

For Sarah Connor (Linda Hamilton) går livet sin vante gang helt til The Terminator (Arnold Schwarzenegger), en tilsynelatende ustoppelig cyborg leter etter henne. Han er sendt tilbake fra året 2029 av en rase maskiner med kunstig intelligens som vil utrydde menneskeheten. Terminatorens oppdrag er å drepe kvinnen som kommer til å føde en sønn som tar opp kampen mot maskinene. Mennesket Kyle Reese (Michael Biehn), er også sendt tilbake fra fortiden. Han skal beskytte Sarah fra The Terminator. 

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg så denne filmen i ungdommen. På gutterommet til en kompis satt vi, vennegjengen og så på den VHS'n som etter hvert ble mer og mer slitt pga alle gangene vi måtte se en scene om igjen, og fordi vi så den så mange ganger. Like moro var det når Arnold entret discoen: Sarah Connor? Yes! BANG! Og selvsagt gikk vi alle sammen hvert til vårt etter filmen med hilsenen I'll be back!Denne filmen var James Camerons gjennombrudd. Videre var det denne filmen som virkelig fikk liv i actionmannen Arnold Schwarzenegger. Selv om dialogene ikke var så mange, ei heller bestandig like gode, så har filmen blitt en actionklassiker. Og jeg, som var spent på hvordan det ville bli å se den igjen så mange år etter, jeg nøt hvert sekund av den. Selv Sarah Connors tafatthet og naivitet gikk greit. Og Bihen som den snille hjelpende mannen fra fremtiden, det var rett og slett kos å se. Men absolutt best er uten tvil The Terminator selv. Og når man får serverte en glimrende Blu-ray utgave, med et utrolig skarpt og godt bilde, i tillegg til 5.1 DTS-HD Master Audio, så ble det til at jeg skrudde lyden et ekstra hakk opp enn hva som er normalt her i huset. Det er også moro å se hvordan Sarah går fra å være en naiv og snill jente til å bli den som kjemper for sitt ufødte barn og for menneskeheten. Skal jeg trekke noe så må det bli at spesialeffektene vi for nesten 30 år siden fant utrolig bra ikke er fullt så bra nå i remasterede utgave. For, med et så klart bilde som filmen nå har, så ser man en del glipper, Men, dette er noe man knapt gidder henge seg opp i pga hva som skjer på filmen. Det er noen gode skytescener og bilscener som Cameron presenterer, og de er ikke blitt verre med årene. 

Jeg koste meg med filmen. De første 15-20 minuttene skjer det ikke all verden, men så tar det seg opp, og da sitter man der med øya klistra til skjermen. Tiden flyr, og plutselig er den ferdig, og man vet ikke helt om man skal sette den på en gang til eller finne frem T2. Skuespillerene er ikke all verden. Linda Hamilton hadde noen kanskje fått med seg i rollen som Vicky i Children of the corn, men hun ble fort en favoritt blandt gutta da filmen kom ut. Dog, jeg tror ikke det var pga hennes eminente skuespillertalent ...  Michael Bihen som  Kyle ble fort favoritt blandt jentene i sin tid, jeg ser jo nå at det ikke var grunnet hans talenter heller, men han gjør en god nok jobb som mannen fra fremtiden. Lance Henriksen spiller politimann i denne filmen, og han er den som absolutt gjør best jobb. Men i motsetning til de andre aktørene i denne filmen, hadde han også noe mer fartstid bak seg. Han og Bihen skulle noen år senere spille sammen i Aliens. Filmens hovedkarakter, som jeg, selv om jeg vet andre mener noe annet, mener fortjente sin plass øverst på filmplakaten, er Arnold Schwarzenegger. Med sin aksent, massive kropp og et markant ansikt er han den perfekte fremtidsmaskinen. Hans rolle krever ikke mange replikker, men de få han har gjør at han virker troverdig i rollen som den ultimate utrydderen. Som nevnt har denne Blu-rayen et utrolig bra bilde. Det er skarpt, fargetonene er gode, det er rett og slett en fryd for øyet. Lyden er også meget bra, man kan godt øke volumet uten å få noe skurring og forstyrrelser. Det jeg kan trekke litt på her er at enkelte ganger virker lyden feil i forhold til bildet, da med tanke på f.esk pistollydene. 

Ekstramaterialet var rett og slett kjedelig. Man har sett det før, slettede scener og treige dokumentarer, så det kan man med god samvittighet droppe å se. 

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse