Annonse

Filminfo og video

The Watch

The Watch

Karakter

4 
Evan (Ben Stiller) bor i et stille og rolig nabolag i Glenview, Ohio. Men fredeligheten blir brutt da et mord blir begått, og det er da den samfunnsengasjerte Evan oppfordrer sine medborgere til å bli med ham og være vakt i nabolaget. Stemningen er ikke på topp slik som Evan hadde sett for seg, og kun tre andre menn dukker opp til første møte i ”Neighborhood watch”. Disse tre er Bob (Vince Vaughn), Franklin (Jonah Hill) og Jamarcus (Richard Ayoade). Poenget med denne samlingen fra Evan sin side, er å finne ut hvem som står bak mordet som har skjedd, men det hele ender opp med at denne gjengen på fire er vakter i nabolaget grunnet mangel på annen spenning i hverdagen. Så viser det seg at nabolaget kan være truet av aliens, og alt når en litt ny dimensjon.

Ben Stiller imponerer meg veldig i denne filmen. Hans tolkning av karakteren Evan er annerledes enn det jeg har sett Ben Stiller i før, og han fyller karakteren godt. Han skisserer tidlig et bilde av Evan som en mann som engasjerer seg i det meste som skjer i nærområdet. I tillegg til et stort engasjement markerer han seg også som eieren av det lokale supermarkedet. Vince Vaughn sin karakter, Bob, er nok den jeg ler mest av. Bob er en vimsete, urolig og drømmende type. Han sier alt han tenker, tar lett på ting og liker aller best bare å tulle med kompiser over en flaske øl. Samtidig er han en bekymret og aggressiv tenåringsfar. Dette skaper humoristiske scener, men samtidig: jeg føler at jeg har sett Vince Vaughn i flere lignende roller tidligere.

Denne filmen er i bunn og grunn ganske så morsom. Det å se fire godt voksne menn løpe rundt i nabolaget som fire smågutter som leker detektiver, er tross alt ganske fascinerende. Det er ingen veldig store overraskelser, men bruken av musikk, karakterene generelt og til tider også manuskriptet gjør så jeg må le. Men for min del blir hele denne ideen om aliens og andre utenomjordiske ting litt distraherende. Mot slutten av filmen forstår man at hele denne tanken om aliens kanskje er viktigere enn man har villet innse, men nettopp dette gjør så filmen spriker i litt for mange retninger. Her er det både mord, komedie, far-datter-forhold, vennskapsforhold, kjærlighetsforhold og aliens rørt sammen til en ganske morsom, men dog litt rar sammensetning.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse