Annonse

Filminfo og video

Rodeoprinsessen

Rodeoprinsessen, eller Cowgirls n’ Angels som er originaltittelen, handler om Ida Clayton som ønsker å finne faren sin, en rodeorytter. Mens hun leter etter faren møter hun en gjeng unge kvinner som driver med triksridning, ledet av en gammel rodeostjerne. Når Ida får tilbudet om å være med i denne gjengen, ser hun muligheten til å endelig finne faren sin.
 
Rodeoprinsessen er en søt og hjertevarm film, men den er også til tider kjedelig og forutsigbar. Helt fra starten merkes det at det er en film egna for barn, men den er likevel fin. Dessuten er det fint å se en annerledes film, selv om den til tider er litt snål. Filmen har en varm og god følelse over seg, og selv om den nok passer spesielt godt for folk som elsker hester og rodeoer, er det ingen grunn til å ikke se den dersom du ikke gjør det.
 


Ida Clayton spilles av Bailee Madison som også har spilt i blant annet Broen til Terabithia, Brothers og Just Go With It. Hun spiller godt, selv om hun også har mye forbedringspotensial. Dette er likevel ikke et stort minus for filmen ettersom hun kun er tretten år og spiller bra til å være så ung. En av de andre hovedrollene spilles av James Cromwell, som alltid gjør en god jobb uansett hvilken film han er med i. Frankie Faison og Jackson Rathbone er også flinke, og i tillegg er det med en håndfull halvkjente skuespillere som alle gjør en helt ålreit jobb.
 
Rodeoprinsessen handler på mange måter om det å vokse opp og finne ut av hvem man er, og det å klare seg på egenhånd. Ida har aldri møtt faren sin og moren er svært fraværende, og dette gjør det ekstra vanskelig for henne. Likevel tror jeg mange kan kjenne seg igjen i henne. Hun prøver nye ting, hun feiler, men klarer til slutt å mestre det hun begir seg ut på.
 
Det er en del ting som virker usannsynlige i filmen, som enkelt kunne vært gjort troverdig. Dette gjør at filmen enten blir litt dårlig, eller at man må skru av det kritiske øyet og bare akseptere det man ser. Men ettersom det er en film beregna for barn synes jeg ikke det gjør noe særlig – jeg tror ikke barn kommer til å tenke over om det som skjer er sannsynlig eller ikke. Tidsperspektivet er også litt knotete, jeg er usikker på hvor lang tid det er mellom det som skjer, for det virker som hendelsene kommer veldig rett etter hverandre, men samtidig ville det ikke vært mulig for Ida å forbedre seg så fort som hun gjør på den korte tida som framstilles. I tillegg er slutten helt elendig – dersom dette hadde vært Shawshank Redemption, ville den blitt helt elendig om den hadde hatt en lignende slutt. Fram til de siste fem minuttene er filmen derimot helt grei.


 
Rodeoprinsessen er som sagt hjertevarm, og med en god porsjon humor. Den er enkel og fin, og handler om familie, vennskap og å gjøre det man brenner for. Dette er ikke en film jeg vanligvis ville sett, og jeg kommer nok ikke til å se den flere ganger, men dersom du ser etter en film å se sammen med barna dine, anbefaler jeg den absolutt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse