Annonse

Filminfo og video

Mer eller mindre mann

Hvordan skal man være når man er voksen egentlig? Dette lurer Henrik på. Han og kjæresten har nettopp flyttet inn i en rekkehusleilighet og de venter baby. Henrik har måttet skaffe seg jobb, og festingen med gutta må trappes ned på. Det samme gjelder vel også morens dulling. Han er tross alt voksen. Men, Henrik sliter litt, for hvordan skal han komme seg gjennom dagene uten å bruke ironien som som regel har fått han ut av en hver situasjon? For hver dag Henrik lever i de voksnes verden havner han dypere og dypere i en identitetskrise.Filmen har god underholdningsverdi, men jeg syntes den sluttet litt brått. Jeg ville gjerne hatt noen minutter mer for å flette det hele sammen til en god avslutning. Men, slutten i seg selv er absolutt bra, og man sitter igjen med et smil om munnen.

De siste årene har Norge vært dyktige på å lage filmer, men, jeg synes aldri vi her til lands klarer få til en virkelig god samlivsfilm. Nå handler riktignok denne filmen om en manns ferd til det voksne livet, men det er mye omhandlende samlivet til Henrik og Tone. Og dette er ikke all verden å skryte av. Men bortsett fra dette så synes jeg filmen er god. Den har sine sider som får deg til å le, noen ganger går du i tankeboksen også, jeg vil tro det er en og annen titter som vil kjenne seg litt igjen i Henrik og hans mangel på å klare takle voksenlivet fullt ut.Det beste med denne filmen, er Henrik Rafaelsens tolkning av den umodne Henrik. Han gjør en meget bra jobb, og lever seg fullt inn i rollen. Man tenker litt på at kanskje Rafaelsen har vært i samme situasjon som filmens Henrik og derfor klarer gjøre en så god jobb. Tone spilles av Janne Heltberg. Hun gjør et solid stykke arbeide. En viktig del av filmen er bikarakterene spilt av bl.annet Tov Sletta, Per Kjærstad og Tore Sagen. Regien er ved Martin Lund, som hadde sin debut med Knerten gifter seg.Lyd og bilde på denne Blu-Ray er helt ok, men som på de fleste norske filmer synes jeg talen er for lav. Den er heldigvis tekstet, dog kun på norsk. Det er også litt ekstramateriale her: slettede scener, utvidede scener, trailere og litt til.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse