Annonse

Filminfo og video

The Apartment

The Apartment

Karakter

3 
C. C. Baxter (Jack Lemmon) jobber i et stort forsikringsfirma i New York. Han er ungkar, og låner bort leiligheten sin til fire av lederne i firmaet når de trenger den til omgang med sine elskerinner eller andre kvinner de treffer. Baxters fortjeneste er at alle lederne anbefaler at Baxter skal forfremmes, og på den måten klatrer han kjapt oppover karrierestigen. Ryktene går, og etter hvert vil også selveste sjefen benytte seg av Baxters leilighet. Baxter har forelsket seg i én av heisoperatørene, Fran (Shirley MacLaine), og det er her innviklingene virkelig begynner å skje: den kvinnen som Baxters sjef har et forhold til, og som han tar med til Baxters leilighet, er Fran.

Sett i dagens lys blir denne svart-hvitt-komedien ekstra morsom. Kontrastene på en arbeidsplass osv. på 1960-tallet og nå, er store. Allikevel: mye av dette miljøet har vi i de senere årene fått se i TV-serier som ”Mad Men”

Jack Lemmon glitrer i denne filmen. Han er energisk, sprudlende, morsom, og rett og slett alt på én gang, og man kan ikke la være å bli imponert over hans prestasjon. Vendepunktet i filmen blir på mange måter da Baxters sjef har lånt leiligheten, og Baxter finner Fran alene i sengen etter å ha tatt en overdose av Baxters sovepiller. Baxter får hentet hjelp så hun kommer seg igjen, og han gjør alt han kan for å beskytte Fran. Nettopp dette blir veldig sjarmerende. Han prøver også å muntre henne opp for å unngå at hun prøver å ta livet sitt igjen da hun har blitt deprimert fordi Baxters sjef aldri forlater kona for å bare være sammen med henne. Denne settingen blir ekstra spesiell da Baxter egentlig er forelsket i Fran selv, mens hun er fortvilet fordi en annen mann ikke vil satse alt på henne.

Filmen er veldig sjarmerende, men handlingen blir dessverre litt i tynneste laget for å kunne underholde en filmseer i over to timer i 2013. Men for alle som er interessert i film, er dette helt klart en film man bør se.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse