Annonse

Filminfo og video

Halvbroren

Serien er spennende, sterk, rørende, morsom og finner frem omtrent hver eneste lille følelse som finnes i kroppene våre. Dette er en god norsk dramaserie, med en tydelig historie og mange overraskelser!
 
Jeg har hørt at noen syntes denne serien var kjedelig, og at det derfor var en del som sluttet å følge med. Det er noe jeg ikke klarer å sette meg inn i. I det sekund jeg var ferdig med å se på en episode, gledet jeg meg til å starte på en ny en, og jeg ville aldri at serien skulle ta slutt! Selv om det ikke nødvendigvis skjedde de helt store tingene i alle episodene, så var det bare noe med stemninga, spenninga, og drivet i denne dramaserien som fanget meg skikkelig. Spør du meg, er dette en serie alle burde se!
 
Det som virkelig gjør at denne serien lukter gull, er de gode skuespillerprestasjonene. Da tenker jeg selvsagt først og fremst på Frank Kjosås; for en mann, for enn karakter og for en heidundrende skuespillerprestasjon! Jeg grøsser, får gåsehud, og ler om hverandre, og alt dette, er det ene og alene Frank Kjosås og hans karakter Fred som står for! Karakteren er fantastisk spilt, og sist men ikke minst sabla troverdig. Så troverdig at du til tider kan bli litt redd.
 
Unge Barnum, spilt av den unge skuespilleren Oskar Sandven Lundevold, er også ganske så fantastisk! Han spiller så godt, at jeg som ser på kan føle alt det lille Barnum føler, og det er jo ikke så rent lite. I tillegg til å få til dette, er han utrolig sjarmerende og gjør seg rett og slett godt på skjermen! Dette er en ung gutt som en dag kan bli veldig, veldig stor, og ikke minst veldig kjent.
 
Det er kjekkasen, Nicolai Cleve Broch, som har det ærefulle oppdraget å spille Barnum i voksen alder. Selv har jeg alltid hatt sansen for Cleve Broch, men er veldig usikker på om jeg faktisk syns han gjorde dette så bra som forventet. Til tider var han utrolig god til å vise oss det såre, men ofte mistet jeg helt taket på han, og han ble litt uinteressant, spesielt i forhold til Fred. Jeg syntes også det var en del ting som ble litt for dumt, med den voksne Barnum, spesielt tenker jeg på de store klærna, og de høye skoene. Nicolai er ikke en liten fyr, og det ble litt utroverdig at han plutselig skulle spille så liten.
 
En birolle jeg har lyst til å trekke frem er Ghita Nørby. Hun var både hysterisk morsom og dønn seriøs – like god uansett. Ghita Nørby var fantastisk i sin rolle, og jeg savnet henne i de episodene hun ikke var med i.
 
Selv om jeg nå har skrytt mye av skuespillerne, så er det ingen tvil om at det ligger en god regissør-jobb bak denne serien og bak de gode skuespillerprestasjonene. Reigssør Per Olav Sørensen fortjener absolutt ros, applaus og hyl for sin jobb med halvbroren.
 
En ting som trekker litt ned er den enorme mumlingen som forekommer så alt for ofte. Det er mange ganger vanskelig å høre hva karakterene sier, og dialoger er spesielt vanskelig å få med seg. Viktige detaljer kan lett forsvinne og glippe som resultat av denne mumlingen. Om dette skyldes skuespillerne, regissøren eller selve lyden er vanskelig å si. Alt i alt er dette en god norsk dramaserie, som jeg mener alle burde få med seg, og så tror jeg det handler mest om personlig smak om du vil like den eller ikke.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse