Annonse

Filminfo og video

The Campaign

Denne filmen handler om to rivaler, to menn, to politikere som kjemper om en plass i kongressen. Det hele utvikler seg til å bli en skitten, men morsom, kamp. Mildt sagt er disse to gutta, spilt av Will Ferrell og Zach Galifianakis, strake motsetninger og i stor kontrast til hverandre når det kommer til både livsstil og personlighet. Filmen starter med kampens begynnelse, og slutter ikke før vi har en vinnerkandidat.

The Campaign er en helt ok komedie som slår i hjel litt tid, dersom man har behov for det. Jeg syntes ikke dette var en kjempemorsom film, det var heller ikke en kjempespennende en. Når det er sagt så er det selvsagt noen vittige sitater, dialoger, og hendelser å finne i filmen. Graver man litt dypere i filmens dybde og innhold kan man nok gjerne si at dette er en parodi eller en måte å harselere med dagens politikere, selvfølgelig med store overdrivelser og satt helt på spissen.

Filmens høydepunkt var for meg når den kjekke, dog litt skumle, Tim Wattley (Dylan McDermott) får i oppgave å forvandle Marty Huggins (Zach Galifianakis) fra ussel til kampklar. Og jeg siterer Tim Wattley: ”I’m here to make you not suck.”

For meg blir filmen til tider alt for teit, og rett og slett litt for kjedelig i tillegg. Det at filmen innimellom glimter til med noen morsomheter er det som gjør at jeg fortsetter å følge med. Dette er ikke en film jeg ville sett om igjen, og heller ingen film som er viktig å ha i hylla, men en film som er helt grei å ha sett, bare for å ha sett den.

Selv er jeg ikke superfan av Will Ferrell, men vedkjenner selvsagt at han er en god skuespiller som til tider kan være ganske så morsom. Også i denne filmen gjør han en god karakter som Cam Brady. Zach Galifianakis er nok den perfekte motspiller for Will, og de to har en god kjemi og gjør gode figurer som rivaliserende politikere. Birollene i filmen gjør også gode figurer, og som nevnt likte jeg spesielt godt Dylan McDermott sin karakter Tim Wattley, perfekt i sin rolle. Filmen er regissert av Jay Roach, som blant annet har regissert Austin Powers og Meet the fockers.

I tillegg til behagelig skarpt bilde, klare farger og kontraster, og god lyd er ”Line-orama”, ”deleted scenes” og ”gag reel” å finne som ekstramateriale på denne blu-rayen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse