Annonse

Filminfo og video

Croods

Croods

Karakter

5 
Ipp er en frøken som har bein i nesa og et nysgjerrig sinn. Det nytter da ikke vokse opp i en hule med en helikopterpappa som ikke vet at verden er i ferd med å endre seg. En natt ser Ipp en lysstråle som kommer utenfra, på tross av at det er natt. Hun stikker ut for å sjekke hva som egentlig skjer utenfor hulens vegger. Dette blir begynnelsen på en lang og fantastisk reise for både henne og familien hennes hvor deres gamle liv og tro stadig blir stilt på prøve.

Dette er en film laget av Dreamworks animation og man kan ikke annet enn å la seg imponere av detaljene her. Animasjonen er vanvittig detaljert og dette  at gjør figurer og omgivelser er ekstremt vakkert gjennomført. Helt ned til solskader på huden hos samtlige i familien.

Oppbygingen av karakterene er gjort på en fantasifull måte og de har herlige trekk som de fleste vil kunne kjenne seg selv eller andre igjen i. Takket være dette vil filmen garantert appelere til både barn og voksne i de fleste aldre.Historien i seg selv er ikke den mest drivkraftige, men den er koselig og inspirerende, nesten på grensen til å være selvhjelp for barn. Det er fokus på at kvinner og jenter kan også. Temaet er i god Walt Disney ånd at ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid. Man må våge for å vinne, og ikke minst, man trenger både hjerne og muskler for å lykkes i denne verden. Det er bruk for forskjellige mennesker, til forskjellige oppgaver for at vi skal klare å overleve på denne jorden. Noe som jo er like aktuelt nå, som det var den gang.

Jeg har aldri likt å se animasjonsfilmer, jeg syns det er drepende kjedelig og stort sett er den ene filmen bare en kopi av den andre. Samme tema går igjen i hundre forskjellige innpakninger, så jeg føler at om du har sett en så har du sett alle.

Croods derimot er en utrolig bra film som virkelig vet å underholde. Det er så absolutt en av de beste animasjonsfilmer jeg har sett noen gang. Den har et litt anderledes utgangspunkt siden handlingen er lagt til steinalderen. Den har kjappe replikker og de leveres fint av de norske skuespillerne, selv om man kan se at karakterene i filmen faktisk sier noe annet.

Tvers igjennom en morsom opplevelse!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse